RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Şubat 2013, Cumartesi 10:07:30 tarihnde eklendi. 810 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vladislav Ardzınba Anıtı

ABHAZYA CUMHURİYETİ'NİN 1. DEVLET BAŞKANI VLADİSLAV ARDZINBA ANMA TÖRENİ DEVLET KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI.
Vladislav Ardzınba Anıtı 09/02/2013. Abhazya Cumhuriyeti’nin 1. Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba’nın anısına düzenlenecek olan anma törenleri için oluşturulan Devlet Komisyonu toplantısı 7 Şubat Perşembe günü Başbakan Leonid Lakerbaya başkanlığında yapıldı.


Toplantıda açılış konuşmasını yapan Leonid Lakerbaya, Abhazya’nın 1. Devlet Başkanı Anıt Kompleksi inşaatının 1992 – 1993 Abhazya Kurtuuş Savaşı Zaferinin 20. Yıl Kutlamalarında önemli bir yerinin olduğunu vurguladı.


Leonid Lakerbaya “Komisyon üyelerline önemli bilgiler aktarmak için bu toplantıyı düzenledim. Gumista cephesinde şehit düşen askerlerin ve Eshera bölgesi şehitlerinin anıt çevresindeki mezarlarının yer sorunu çözülmüştür. Elimizde, Gumista Cephesi şehitleri ve Eshera Köyü şehitlerinin ailelerinin sorunun çözümünü nasıl değerlendirdiklerini belirten iki belge bulunuyor” dedi.


Leonid Lakerbaya “Tüm aileler, şehitlerinin mezarlarının Vladislav Ardzınba Anıtı’nın çevresinde bulunmasını kabul ettiler. Gumista Cephesi şehitleri anıt kompleksi alanının içerisinde belirli bir yere nakledilecekler ve Eshera köyü şehitleri de Savaş Zaferi Müzesi’nin duvarı yanında defnedileceklerdir” dedi.


Başbakan “Bundan sonra sorun, artık mimarların Anıt Kompleksi ve Savaş Zaferi Müzesi çevresinde yeni düzenleme yapmalarına kalıyor” dedi.


Başbakan, Kültür Bakanı Badrı Gunba’dan son durumun görüşülmesi amacı ile Vladislav Ardzınba’nın ailesi ve mimarlar arasında bir toplantı düzenlemesini istedi.


Kaynak: www.apsnypress.info     
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.