RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Şubat 2013, Pazartesi 16:25:16 tarihnde eklendi. 718 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rus Dışişleri Açıklaması

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN GÜRCİSTAN SINIRLARINDA ARTIK SAKİN BİR ORTAM VAR”
Rus Dışişleri Açıklaması 04/02/2013. /ITAR-TASS/ Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bugün Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigory Karasin, Güney Kafkasya’da güvenlik ve istikrarın sağlanması amacı ile Cenevre’de yapılan görüşmelerin AB Eş Başkanı Philippe Lefort, BM Eş Başkanı Anti Turunen ve AGİT Eş Başkanı Andrei Deschitsey ile bir araya geldi.


Taraflar arasında yapılan görüşmede, Mart 2013 sonunda yapılması planlanan Cenevre görüşmelerinin yapısında düzenlenmesi planlanan değişim hakkında görüş alışverişte bulundular. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Taraflar, Abhazya ve Güney Osetya’nın Gürcistan ile olan sınırlarında eski dönemlere nazaran nispeten daha güvenli ve huzurlu bir ortam bulunduğunu açıkladılar. Ayrıca bölgede olabilecek olayların önlenmesi amacı ile oluşturulan mekanizmaların çalışması konusuna değindiler” vurgulaması yapıldı.


Diplomatlar, Cenevre görüşmelerinin özellikle, bölgede güvenlik alanında somut sonuçların alınmasında başarı sağlanması gerektiği konusundaki ortak görüşlerini belirttiler.


Kaynak: www.apsnypress.info      
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.