RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Şubat 2013, Pazartesi 12:12:27 tarihnde eklendi. 1013 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye Diaspora Gençliği

SURİYE ABHAZ DİASPORASINDAN 126 KİŞİ DAHA ANAVATAN ABHAZYA’YA DÖNÜYOR.
Suriye Diaspora Gençliği 04/02/2013. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, 1 Şubat Cuma günü, Suriye’den Anavatan geri dönen Diaspora gençleri ile bir araya geldi.


Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba’nın makamında gerçekleşen buluşmada, Suriye’den gelerek tarihsel anavatanlarına yerleşen gençlerin dil kursları, yerleşim, yüksek öğrenim, istihdam ve diğer sorunları konuşuldu.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, görüşmeden dolayı duymuş olduğu memnuniyeti belirterek “Bizler, Suriye’deki bugünkü durumu ve vatandaşlarımızın yaşamlarını büyük bir endişe içerisinde takip ediyoruz. Suriye halkının bu zor dönemi atlatacağını, ülkelerine barış ve huzurun yeniden geleceğini umut ediyoruz. Bizler, sizlerin vatanınıza, evinize dönmenizden dolayı memnun olduğunuzu görmek istiyoruz. Sizlerin Abhaz toplumu ile çok çabuk etkileşim içerisine girmenizden dolayı çok memnunum” dedi.


Suriyeden gelen Abhaz Diasporası gençleri, çatışmaların yaşandığı bölgelerde yaşayan aile, akraba ve dostlarının da anavatana dönmeleri konusunda ki istemlerini ilettiler. Abhazya Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Ortadoğu Bölge Sorumlusu İnar Gitsba “Geriye dönüş süreci sürmektedir: Son iki gün içerisinde 126 kişilik bir kafilenin Abhazya’ya geriye dönüş işlemleri başlatıldı. Bizler Suriye’deki kardeşlerimizin geriye dönüşleri için gerekli olan Rusya transit vize belgelerini hazırladık. Abhazya Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu’nda bulunan Büyükelçiliğinin kardeşlerimizin, Rusya üzerinden anavatanlarına geriye dönmeleri için büyük bir çaba gösterdiğini belirtmek isterim” dedi.


Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba ve Suriye’den Anavatanlarına dönen Abhaz Gençleri görüşmeden duymuş oldukları memnuniyeti belirttiler.


Kaynak: www.apsnypress.info          
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.