RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Şubat 2013, Cumartesi 20:21:11 tarihnde eklendi. 1128 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya, Gürcistan İlişkileri

OTAR ARSHBA “RUSYA-GÜRCİSTAN İLİŞKİLERİNİN KURULMASI, HİÇBİR BİÇİMDE ABHAZYA’NIN HAKLARININ İHLALİ ANLAMINA GELMEZ”
Rusya, Gürcistan İlişkileri 03/02/2013. Rusya Duma Meclisi “Birleşik Rusya” Grubu  Başkan Yardımcısı Otar Arshba, 30 Ocak Çarşamba günü, ER.RU İnternet Sitesi’ne yaptığı değerlendirmede, Rus – Gürcü ilişkilerinde ana sorunun, Gürcistan’da bulunan siyasi çevrelerin bu konuda atalet içerisinde olmaları olarak gösterdi.


Otar Arshba “Rus – Gürcü ilişkilerinde gelişim için beklentiler bulunmaktadır, ancak bu ilişkiler hiçbir biçimde Abhazya ve Güney Osetya halklarının haklarının ihlali anlamına gelemez” vurgulamasında bulundu.


Milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (PACE) son oturumunda Güney Osetya ve Gürcistan arasındaki çatışmanın insani sonuçlarına dikkat çekildiğini belirterek “Batılı siyasetçiler, sorunun Rusya ile Gürcistan arasında ki bir çatışma olarak görüyorlar, ancak tanrıya şükür ki durum böyle değil. Rusya bir barış koruyucu olarak, kendi vatandaşlarının ve büyük bir çoğunluğu Rusya Federasyonu vatandaşı olan Güney Osetya vatandaşlarının haklarını koruyor” dedi.


«Единая Россия» “Birleşik Rusya” Partisi Duma Meclisi Başkan Yardımcısı Otar Arshba “Eğer PACE hakkında benim izlenimlerimi öğrenmek isterseniz. Bizler, kendi paramız ile aşağılanıyor ve eleştiriliyoruz. Avrupa’daki içsel sorunlar ve hükümetlerinin emirleri ile histerik bir biçimde Rusya’nın itibarını düşürmeye çalışıyorlar” dedi.


Otar Arshba’ya göre “Rusya ile ilgili olarak kasıtlı ve planlı bir saldırı bulunmaktadır. PACE, bu tür çalışmanın sistemli olarak yürütüldüğü alanlardan birisidir. PACE’de bugün için konuşma yok, Rusya ilişkilerinde Gürcü siyaset dilinin kullanıldığı monolog sürdürülüyor. Bu dil yarın, “пуссирайтовским” ya da diğer bir biçimde karşımıza çıkabilir” dedi.


Otar Arshba “Rus heyeti Avrupalı delegelere Rusya Federasyonu’nun konumunu net olarak belirtiyor. Rusya ile Gürcistan arasındaki ilişkileri 200 yıllık dönemin bir parçası olarak görüyorum, daha fazlası için değil. Bizim ilişkilerimizin gelişim perspektifi var, ancak onlar hiçbir biçimde Abhazya ve Güney Osetya halklarının haklarının ihlali anlamına gelmez” dedi.


«Единая Россия» “Birleşik Rusya” Partisi Duma Meclisi Başkan Yardımcısı Otar Arshba “Sorunların çözümü, bugün için var olan gerçeklerin değerlendirilmesi ve Gürcistan’daki siyasi çevrelerin ataletten kurtulmaları ile mümkündür” dedi.          


Kaynak: http://er.ru/news/2013/1/30/arshba-schitaet-otnosheniya-rf-i-gruzii-ocherednym-epizodom-istorii/
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.