RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 31 Ocak 2013, Perşembe 10:16:44 tarihnde eklendi. 862 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gal Bölgesi’nde İstikrar

ALEKSANDR ANKVAB VE RASHİD NURGALİYEV, ABHAZYA'NIN GAL BÖLGESİNDE İSTİKRARIN SAĞLANMASI KONUSUNDA TOPLANTI DÜZENLEDİ.
Gal Bölgesi’nde İstikrar 31/01/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 30 Ocak Çarşamba günü, Abhazya’ya çalışma ziyaretinde bulunmak amacı ile gelen Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Rashid Nurgaliyev başkanlığındaki heyeti kabul etti.


Rusya Federasyonu Heyeti, Devlet Başkanı ile görüşme öncesinde, Abhazya Devleti İngur Sınırı Muhafız Komutanlığı Birlikleri ve Gal Bölgesi İçişleri Bakanlığı Yöneticileri ile görüşmelerde bulundu.


Aleksandr Ankvab, Gürcistan sınırında güvenliğin ortak olarak denetlenmesi konusunda alınan kararın sınırda iyileşmeye destek verdiğini belirterek “Gal bölgesinde, özellikle iki yıl öncesine göre durum çok farklı olmuştur. Gal Bölgesi, Abhazya’nın istikrarlı bir bölgesi durumuna gelmek zorundadır” dedi.


Aleksandr Ankvab “Devlet güvenlik birim sorumlularının ciddi bir çalışma ile hazırlamış oldukları çalışma raporlarına göre, orada durum iki yıl öncesi konuma göre çok farklı bir durumdadır ve bu çalışmaların bizlere bölgedeki durumun önemli ölçüde iyileştirilmesine katkıda bulunduğunu göstermiştir. Gal Bölgesi’nde yaşayan insanların özellikle ekonomik sorunlarla başa çıkabilmeleri için istikrarlı bir bölge durumuna gelmek zorundadır. Bölge geniş bir alan oluşturuyor. Bölge bir zamanlar, Abhazya’nın ekonomisinde özellikle tarım alanında en önemli parçası durumunda bulunuyordu. Bizler, Gal Bölgesi’nin kalkınmasını, özellikle daha önceden de olduğu gibi yaşanan adi suç olayları ile doğrudan ilişkilendirmeliyiz. Bölgede son yıllarda neler yapıldı, orada durumun kökten değiştirilmesi için yapılan çalışmalar bizlere güven vermektedir. Bizler bu başarmak için elimizde bulunan bütün olanakları kullanacağız ve bu bizde bulunuyor” dedi.


Rusya Federasyonu Devlet Güvelik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Rashid Nurgaliyev, heyet üyeleri olarak Gal bölgesinde çok yoğun bir çalışmada bulunduklarını belirterek “Bölgede önemli değişiklikler yaşanmıştır. İngur nehri üzerinde bulunan devlet sınır kontrol noktalarında taleplere bağlı olarak istikrar sağlandığı görülmüştür” dedi.


Rashid Nurgaliyev “Bizler, bugün İngur sınır kontrol noktalarında yapılan çalışmalar hakkında verimli olarak çalıştık. Ben gerçekten, bugün bölgedeki gelişmeler hakkında söylemiş olduklarınıza katılıyorum. Aslında bu istikrarın Abhazya ve Rusya Sınır Muhafızlarının arasındaki dayanışmadan kaynaklandığını unutmamamız gerekir. Bizler, sınır bölgesinde, Abhazya Devleti Yasalarının özellikle toplum yararının sağlanması için uygulanması gerektiğinden eminiz. Bu çalışmaların, özellikle de ekonomik alanda yürütülen çalışmaların ulusal güvenlik, ekonomik gelişme, yasların uygulanma planları açısından gelişme sağlayacağına inanıyor ve bizim tarafımızdan da bu çalışmaların başarılı bir biçimde yerine getirilmesi için destek vermek için hazır olduğumuzu belirtiyorum” dedi.


Taraflar arasında yapılan toplantı sırasında ayrıca, Abhazya’nın sosyal – ekonomik gelişim planlarının üç yıl boyunca sürdürülen uygulamalar görüşüldü. Görüşmede, Rusya Federasyonu Bölgesel Kalkınma Bakan Yardımcısı Sergey Vereshchagin konu hakkındaki görüşlerini dile getirdi.


Kaynak: www.apsnypress.info                           
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.