RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Ocak 2013, Salı 10:20:39 tarihnde eklendi. 1092 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Demiryolu Savaşı Sürüyor

MİHAİL SAAKAŞVİLİ “RUSYA SINIRINDA GÜRCİSTAN SINIR MUHAFIZLARI OLMAZSA ABHAZYA DEMİRYOLU’NUN AÇILMASI RUSYA’NIN İŞGAİLİNİ KABUL ANLAMINA GELİR”
Demiryolu Savaşı Sürüyor 29/01/2013. Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili yaptığı açıklamada “Abhazya, demiryolunun açılmasına taraftar olabilirim, ancak bu tek bir koşula bağlıdır – Abhazya’nın işgaline” dedi.


Mihail Saakaşvili “Eğer, şu andaki konumda kabul edilirse, işgal kaldırılmazsa, sadece onların (Rusya) Abhazya topraklarını sınır olduğunu kabul etmek anlamını taşır. Burada tek bir soru ortaya çıkıyor, bu konuda sadece Gürcistan sınır muhafızları bulunmak zorundadır – burada ya da orada (Devlet başkanı, harita üzerinde Gürcistan ve Abhazya devlet sınırı ve sonra Rusya sınırını gösterdi). Ve bu surunun yanıtı olmaz ise, bu yol Gürcistan için Avrupa’ya doğru bir yol olmayacaktır. Bu sadece, Rusya’nın Kafkasya’yı etkisi altına alma, Ermenistan ve Azerbaycan üzerinden İran’a ulaşması için bir sıçrama tahtası anlamına gelecektir” dedi.


Gürcistan Devlet Başkanı’na göre, Rusya, Gürcistan’ı küçük bir piyon haline sokmak istiyor, bu Gürcistan için çok zor bir durumdur, ancak bu net bir biçimde Rusya’nın çok boş ve anlaşılır basit bir stratejik bir oyunudur.


Mihail Saakaşvili “Neden Gürcistan, büyük ortakları Türkiye ve Avrupa ile yeni demiryolu bağlantısı sağlama döneminde böyle anlaşılmaz boş bir durum yaratıyor. Bu demiryolu hemen, hemen hazır durumda, ancak Camtrediya yolu bazı zamanlarda kapalı bulundu, şimdi Ahalkelek yolunu bize kimler kapatıyorsa izin verdiler” vurgulamasında bulundu.      


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1618309.html#ixzz2JLaPJttk


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.