RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Ocak 2013, Pazartesi 15:02:31 tarihnde eklendi. 899 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan İngurGES Atağı

KAKHA KALADZE “İNGUR HİDRO-ELEKTRİK SANTRALI’NI İŞLETMEK İÇİN ABHAZYA İLE GÖRÜŞME KARARI ALDIK”
Gürcistan’dan İngurGES Atağı 28/01/2013. “İnterfaks – Azerbaycan” Haber Ajansı tarafından verilen yayınlanan habere göre Gürcistan Enerji Bakanı Kakha Kaladze, Gürcistan ve Abhazya sınırlarını ayrına İngur nehri üzerinde ve bölgenin en büyük Hidroelektrik santralı olan İngurGES’in işletilmesi için Abhazya tarafı ile görüşmelerde bulunma kararı alındığını söyledi.


Kakha Kaladze “Beş üniteden oluşan İngurGES’in toplam enerji üretim kapasitesi 1.300 MW gücünde bulunuyor. Ünitelerin dördü onarıldı ve modernize edilerek işletime geçirildi, şu anda beşinci ünitede onarım çalışmaları sürüyor” dedi.


Abhazya toprakları üzerinde bulunan Eritskali nehri üzerinde kurulu olan dört hidroelektrik ünitesi bulunuyor. 1992 – 1993 Abhazya Gürcistan savaşı sonrasında bu ünitelerin tamamı durmak zorunda kalmıştı. Daha sonra kısmen onarıldı. Şu anda dört adet üniteden sadece biri çalışmaktadır.


Gürcistan’da üretilen elektrik enerji üretiminin nerede ise yarısı 1978 yılında üretime geçen İngurGES Hidroelektrik Santralından sağlanmaktadır. İngurGES’in baraj bölümü, su havzası, tünellerin bir bölümü Gürcistan toprakları üzerinde bulunuyor ve HidroElektrik Santral Ünitesi ile su tünelleri kısmı Abhazya toprakları üzerinde bulunmaktadır.


İngurGES Hidro elektrik santralı, son yıllarda yaşanan sistem arızaları nedeni ile %50 kapasite ile çalışmaktadır. Taraflar arasında yapılan anlaşma gereğince İngurGES’ten elde edilen elektrik enerjisinin %40’ı Abhazya, %60’ı Gürcistan tarafından kullanılmaktadır.


Kaynak: http://lenta.ru/news/2013/01/28/kaladze/
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.