RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Ocak 2013, Cumartesi 10:59:14 tarihnde eklendi. 1583 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Din Savaşları

ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA ORTODOKS KİLİSELERİ HİÇBİR KOŞULDA GÜRCÜ ORTODOKS KİLİSESİ BÜNYESİNE DÖNMEYECEKTİR.
Abhazya’da Din Savaşları 26/01/2013. Abhazya Sivil Tolum Kuruluşları Birliği “Abhazya ve Güney Osetya Ortodoks Kiliseleri, hiçbir koşulda Gürcü Ortodoks Kiliselerinin bünyesine dönmeyecektir” açıklamasında bulundu.


Rus Ortodoks Kiliseleri ve Gürcü Ortodoks kiliseleri arasında son günlerde Abhazya ve Güney Osetya’da ki inananların üzerinde baskı oluşturmak amacı ile yapılan son yorumlar Abhazya’da endişe ile karşılanıyor.


Bu açıklamalar karşısında Abhazya Cumhuriyeti Sivil Toplum Kuruluşları Birliği tarafından bildiri yayınlandı.

 

********************

 

"Abhazya Cumhuriyeti Sivil Toplum Kuruluşları Birliği" (ACSTKB) Bildirisi:


“Rus Ortodoks Kiliseleri ve Gürcü Ortodoks kiliseleri arasında son günlerde Abhazya ve Güney Osetya’da ki inananların üzerinde baskı oluşturmak amacı ile yapılan son yorumlar Abhazya’da endişe ile karşılanıyor.


Gürcistan Katolik Kilisesi Başrahibi İlia II’nin Moskova’da Rus Ortodoks Kilisesi’ni ziyareti sırasında Abhazya ve Güney Osetya Ortodoks kiliselerinin Gürcistan Kiliselerine bağlanması konusundaki destek istemlerini artırdığı görülmüştür.


Abhazya halkı, Ağustos 1992’de Gürcistan Askeri birliklerinin Abhazya’yı işgalini kutsayan açıklamalarını asla unutmayacaktır.


Abhazya’nın Gürcistan’dan 20 yıl boyunca ayrı olmasına ve Abhazya Cumhuriyeti’nin Rusya tarafından bağımsız devlet olarak tanınmasına rağmen, Gürcistan Ortodoks Kilisesinin başında bulunan kişi, Abhazya’nın Gürcistan Kilisesinin toprakları olduğunu açıklıyor.


Abhazya Ortodoks Kilisesi, savaş sonrası yıllarda Abhazya’daki kilise çalışmalarını ve yaşamını güçlendirmek için çok çalışıyor.


Abhazya halkının, kendi toprakları üzerinde Ortodoks dinine ibadet, sevgi ve saygısını Abhazya’da ki Ortodoks kiliseleri ile sürdürmesi, bu dinin derin köklerinin olduğunun açık bir kanıtıdır.


Bütün bu yıllar boyunca Abhazya Ortodoks Kilisesinin Gürcistan Ortodoks Kilisesi ile bilinen nedenlerden dolayı ilişkiye girmemesinin Rus Ortodoks Kilisesi tarafından bilinmesi ve desteği, Abhazya inananları tarafından hissedilmiştir.


Bundan dolayıdır ki, Abhazya Toplumu, son günlerde Rus Ortodoks Kilisesinin, Gürcü Ortodoks Kilisesi tarafından yapılan Gürcü Kilisesi bünyesine dönme açıklamalarına karşı açık ve aktif destek verdiğini endişe ile karşılamaktadır.


Abhazya ve Güney Osetya Ortodoks Kiliseleri hiçbir koşulda Gürcü Ortodoks Kiliseleri bünyesine dönmeyecektir, bundan dolayıdır ki bu halkların güçlü duygularının arkasından, onların kaderlerini belirleme çalışmaları umutsuz girişimler olarak kalacaktır.


Suhum, 25 Ocak 2013."


Kaynak: www.apsnypress.info              
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.