RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Ocak 2013, Perşembe 14:19:06 tarihnde eklendi. 742 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Eş Başkanları

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANI VYACHESLAV CHİRİKBA, CENEVRE GÖRÜŞMELERİ BM, AB VE AGİT EŞ BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞTÜ
Cenevre Eş Başkanları 24/01/2013. Güney Kafkasya’da güvenlik ve İstikrarın sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin BM Eş Başkanı Anti Turunen, Ab Eş Başkanı Philippe Lefort ve AGİT Eş Başkanı Andrew Deschita ilgili konuları görüşmek üzere Suhum’a geldiler.


Abhazya Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Eş Başkanlar ile yapılan toplantı öncesinde “Bu tür ziyaretler çok önemlidir. Bir önce ki ve sonra olacak olan görüşmeleri, zamanı öne alarak karşılaştırmayı sağlar. Bu görüşmeler, bir önceki görüşmelerin son turunda yaşanan sıra dışı durum göz önüne alındığında özellikle önem kazanmaktadır. Önümüzde ki 23. turda görüşmeleri sürdürebilmek için mümkün olan her şeyi yaşama geçirmek zorundayız. Cenevre görüşmeleri, Abhazya açısından çok önemli bir uluslar arası formattır” dedi.


Dışişleri Bakanı “Bizler bu foruma birkaç yıldır katılıyoruz ve AB, BM, AGİT’in katılımı ile Cenevre’de karşıtlarımız ile görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Bu görüşmeler en verimli bir biçimde kullanılmalıdır. Bu görüşmeler, bütün tarafların ortak bir zemin üzerinde anlaşmaları, Güney Kafkasya’da istikrar, barış ve işbirliği ortamını bulma yollarını sağlayacaktır” dedi.


Vyacheslav Chirikba “Bu kadar uzun süren görüşmeler sonrasında formatta bazı pozisyonların gözden geçirilmesi gerekmektedir. Çalışmaların daha etkin ve verimli duruma getirebilmek, görüşmelerin biçiminin değiştirilmesi ve kısmi reform yapılması gerekiyor. Bizler her zaman için Abhazya, Güney Osetya, Gürcistan, Rusya ABD, BM, AB ve AGİT’in içerisinde bulunduğu uluslar arası görüşmelerin makul düzeyde uzlaşı ortamının sağlanarak sürdürülmesini önemli görüyoruz ve bu uzlaşıya hazırız” dedi.


AB Eş Başkanı Philippe Lefort konuşmasının başında “Öncelikle yeni yılınızı kutluyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Önümüzdeki yılın başarılı ve istikrarlı bir dönem olacağını umuyorum. Bizler bütün katılımcıları dinlemeye hazırız” dedi.


Taraflar arasındaki toplantı basına kapalı olarak sürdürüldü.


Kaynak: www.apsnypress.info        
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.