RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Ocak 2013, Perşembe 12:15:41 tarihnde eklendi. 1318 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Üniversiteler arası Dayanışma

ABHAZYA DEVLET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ARDA ASHUBA, DÜZCE ÜNİVERSİTESİ'Nİ ZİYARET ETTİ.
Üniversiteler arası Dayanışma 24/01/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Üniversitesi Yabancı Öğrenci Bölüm Başkanlığı ve Dimitri Gulia Abhaz Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Arda Ashuba, 23 Ocak Çarşamba günü Düzce Üniversitesi’ni ziyaret etti. Gezi ile ilgili Düzce Abhaz Kültür Derneği tarafından gönderilen bilgi yazısı aşağıdadır.

 

******************* 


ABHAZYA DEVLET ÜNİVERSİTE’SİNDEN
DÜZCE ÜNİVERSİTE’SİNE ZİYARET


Düzce Üniversitesi, Fen-Edebiyatı Fakültesi bünyesinde Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü ile bu bölüme bağlı Çerkez-Dili ve Edebiyatı, Gürcü Dili ve Edebiyatı, Abhaz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları açılması için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından gerekli izinler alınmış, 2013-2014 öğretim döneminde öğrenci alınmaya ve eğitime başlamayı planlamaktadır. Abhaz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nın bu konuda planladığı eğitimle ilgili bilgi alış-verişinde bulunmak amacıyla Abhazya Devlet Üniversitesi Yabancı Öğrenci Bölüm Başkanlığı ve Dirmit Gulia Abhaz Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Doç. Dr. Arda ASHUBA 23 Ocak 2013 Tarihinde Düzce Üniversitesini Ziyaret etmiştir.


Doç. Dr. Arda ASHUBA, Düzce Üniversitesini Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç’le yapmış olduğu eğitimle ilgili görüşmelerde; Abhaz Dili ve Edebiyat Bölümü’nün açılması üniversitemizi ve Abhaz Halkını çok sevindirdiğini bu konuda Abhazya Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aleko GVARAMIA’nın teşekkür ve iyi dileklerini sunarak verilecek eğitimle ilgili her türlü katkıyı sağlayacaklarını iletmiştir.


Saygılarımızla


Düzce Abhaz Kültür Derneği


Yönetim Kurulu Adına
Başkan
İlhan KIYMET


Kaynak: info@duzceabhaz.org
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Tuncay halis (A\'gosba) - Dil bimek cok iyi.
Bildigimiz dilleri konusabilmemiz daha iyi, simdilik bir nal bulduk, 3 nalla 1 at oldugunda 1 kisinin ayagi yerden kesilir, diyer sorunlar dilsizlik sorunu olarak kalmasin.Saygilar.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.