RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Ocak 2013, Salı 15:07:01 tarihnde eklendi. 744 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dışişleri’nin 2012 Çalışmaları

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, DEVLET DIŞ POLİTİKASININ BİÇİMLENMESİNDE ABHAZYA TOPLUMUNUN GÖRÜŞLERİNİ DİKKATE ALIYOR
Dışişleri’nin 2012 Çalışmaları 22/01/2013. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Bilgilendirme Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, politika belirlemede etkili iletişim kanallarının kurulması, analitik çerçeveye dayalı çözümler bulunması amacı ile toplum ve uzmanların desteğinin sağlanması için bir konsey oluşturuldu.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, dış politika çalışmalarında sadece uzman ve devlet kurum yöneticilerinin analitik desteklerine değil, aynı zamanda Abhazya Toplumunun görüşlerine uygun dış politika çalışmaların sürdürme görüşündedir. Bu görüşe bağlı olarak dışişleri bakanlığı olarak, 21 Ocak 2013 tarihinde, çeşitli siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, akademisyen ve uzmanlar, devlet temsilcileri, STK temsilcilerinden oluşan genişletilmiş konsey toplantısı düzenlenmiştir.


Toplantının birinci gündemini, Abhazya Cumhuriyeti’nin dış politikasını ilgilendiren bir dizi güncel konu üzerindeki tartışmalar oluşturdu. Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, dışişleri bakanlığı olarak 2012 yılında yapılan çalışmalar ve yapısal değişiklikler hakkında konsey üyelerini ayrıntılı bir biçimde bilgilendirdi. Konuşmasında, bakanlığın personel değişimi, diplomatik çalışmalar, yaşanan zorluklar ve başarılar hakkında detaylı bir sunumda bulundu.


Toplantının ikinci konulu bölümünde, Güney Kafkasya’da güvenlik ve istikrarın sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmeler konuşuldu. Toplum ve Uzman kadrolardan oluşan konsey üyeleri, Cenevre sürecindeki görüşmelere katılan Abhazya tarafının daha etkili ve verimli bir çalışma ortaya çıkarabilmesi için katılım biçiminin değiştirilmesi gerektiğini söylediler.


Bugün için Cenevre’de görüşmelere katılan bütün katılımcılar eşit statü gerçeğinde görünmelerine rağmen – uzmanların görüşü – görüşmeler eğer bu format üzerinde giderse, Abhazya Cumhuriyeti’nin ulusal çıkarlarına bağlı, herhangi bir yasal anlaşmanın imzalanmasına zemin yaratmayacaktır. Bu nedenden dolayıdır ki, konsey katılımcıları, Abhazya Cumhuriyeti Devleti Yönetimi ve Abhazya Dışişleri Bakanlığı’nın Cenevre görüşmelerinde katılımcıların resmi düzeyde statülerinin yükseltilmesi konusundaki ısrarlı tutumlarının desteklendiğini belirttiler.


Toplantıda, ayrıca konsey üyeleri, devlet, toplum ve uzmanlar tarafından hazırlanan bir dizi analitik konu üzerinde tartışmalarda bulundular. Katılımcılar, özellikle, Abhazya’nın dış politikasında olumlu anlamda imaj değişikliğine gidilmesi, Gürcistan’da yaşanan siyasi durum değişikliği ile bağlantılı olarak ortaya çıkabilecek zorluklar karşısında dış politikanın etkinliğinin güçlendirilmesi, dünya siyasetinde ve uluslar arası ilişkilerde bireysel ve siyasal aktörler ile diplomatik etkileşimin sağlanması gibi konuları tartıştılar.


Toplantı bitiminde kapanış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Abhazya Cumhuriyeti’nin dış politikasının belirlenmesinde daha hızlı taktiksel ve stratejik seçeneklerin hazırlanmasında bu tür toplantıların düzenli olarak sürdürülmesi gereğini ve önemini vurguladı.


Kaynak: www.apsnypress.info     
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.