RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Ocak 2013, Pazartesi 15:04:46 tarihnde eklendi. 754 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rogozin Sınırı Denetledi

ABHAZYA – RUSYA PSOU DEVLET SINIRINDA, YAYA GEÇİŞİ İÇİN İNŞA EDİLEN YENİ KÖPRÜ NİSAN – 2013’DE AÇILIYOR
Rogozin Sınırı Denetledi 21/01/2013. Sochi. /ITAR-TASS/ Tatyana Polinyouk. Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Dimitry Rogozin, 20 Ocak’ta Adler Sınır Kapısı’nda düzenlenmekte olan yenileme çalışmalarını denetleme gezisinde yaptığı açıklamada “Abhazya’da yaşayan Rusya vatandaşlarının sınır giriş – çıkış kontrollerinin basitleştirilmesinden yanayım” dedi.


Dimitry Rogozin “Sınırın diğer tarafından birçok Rusya vatandaşı yaşamaktadır aslında, devlet sınırı diğer tarafında yaşayanları bölmektedir. Ben bu durumda eğer bir hizmet anlayışı varsa görmek istiyorum, ikincisi bizler sınır üzerinde bu insanlar için farklı ve basit kurallar uygulanabilirse görmek isteriz” dedi.


Dimitry Rogozin’in görüşüne göre, Rusya Abhazya ile olan mal ticaretinde en sıkı kontrolleri uygulamayı sürdürecektir. Ona göre “Rusya Pasaportu olan vatandaşlarımız için, sınır kapısında Abhazya’ya giriş yapan yabancı ülke vatandaşları için uygulanan “Giriş - Belge” işlemleri uygulanmamalıdır. Bu tür yenilemeler, sezon açıldığında sınır kapılarından Abhazya’ya giriş yapacakların yaşayacakları mevsimsel gerginliği ortadan kaldıracak ve hızlandırma yaratacaktır” dedi.


Rusya Federasyonu Güney Bölgesi Devlet Sınır Yönetimi Sochi Bölgesi Sorumlusu Aleksey Platonov, Başbakan Yardımcısı Dimitry Rogozin’e Rusya – Abhazya Devlet Sınırı’nın Sochi kısmındaki giriş kapısı ve yeni yaya geçişi Nisan ayında açılacağını söyledi.


Aleksey Platonov “Psou nehri üzerinde ki yaya köprüsü inşaatı çok kısa süre içerisinde bitmiş olacak. Vatandaşlarımız yapılacak olan yeni düzenlemeyle göre sınırdan geçiş yapacaklar. İnsanlar, düzgün bir hat üzerinden yeni bina içerisinde gümrük ve pasaport kontrollerini gerçekleştirecekler ve hemen köprüyü kullanarak Rusya ve Abhazya Devlet sınırını geçeceklerdir” dedi.
             

Kaynak: http://www.itar-tass.com/c12/626068.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.