RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Ocak 2013, Pazartesi 11:21:36 tarihnde eklendi. 1265 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye Abhaz Diasporası

ABHAZ - FED VE İSTANBUL ABHAZ DERNEĞİ, ABHAZYA’YA YERLEŞEN SURİYE ABHAZ DİASPORASI’NA İNSANİ YARDIM GÖNDERDİ
Türkiye Abhaz Diasporası 21/01/2013. Türkiye Abhaz Diasporası’nın Toplumsal ve Kültürel Derneklerinin Birliği olan Abhaz Dernekleri Federasyonu (Abhaz – Fed) ve İstanbul Abhaz Kültür Derneği tarafından Abhazya’ya yerleşen Suriye Abhaz Diasporası insanlarına insani yardım gönderildi.


Suriye Arap Cumhuriyeti’nde yaşanan trajik olayların başlamış olduğu ilk günden itibaren Abhazya Cumhuriyeti Geriye Dönüş Komitesi ve çeşitli devlet ve toplumsal kuruluşlar Suriye’den ana vatanlarına geri dönen Abhaz Diasporası insanlarına büyük yardımlar yapıldı.


Türkiye’de yaşayan Abhazlarda, tarihsel anavatanlarına yerleşenlere destek olmakta kayıtsız kalmadı ve Türkiye Abhaz Kültür Dernekleri Federasyonu (AbhazFed) ve İstanbul Abhaz Kültür Derneği tarafından Suriye’den Anavatanlarına göç eden kardeşlerine insani yardım gönderildi.


Suriye’den göç ederek anavatanlarına yerleşen Abhaz Diasporası’na iletilmek üzere toplanan Erkek, kadın ve çocuk kışlık giysileri, ayakkabılar ve ayrıca yatak malzemelerinden oluşan insani yardım malzemeleri 18 Ocak Tarihinde Abhazya’ya ulaştı.


Kaynak: www.apsnypress.info     
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.