RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Ocak 2013, Pazar 12:17:45 tarihnde eklendi. 972 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab’dan Demiryolu Açıklaması

ALEKSANDR ANKVAB “ABHAZYA ÜZERİNDEN DEMİRYOLU İLE ERMENİSTAN’I RUSYA İLE BİRLEŞTİRMEK İÇİN HİÇBİR UMUT GÖRÜNMÜYOR”
Ankvab’dan Demiryolu Açıklaması 20/01/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı, Aleksandr Ankvab, 18 Ocak Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, son günlerde güncelliği süren Ermenistan’ın Abhazya üzerinden demiryolu ile Rusya’nın bağlantısının sağlanması hakkında “cumhuriyetimiz üzerinden geçen demiryolu projesi hakkında Abhazya Devleti Yönetimine bugüne kadar hiç kimse başvuruda bulunmadı” dedi.


Aleksandr Ankvab, “Echo Abhazya” Dergisi Editörü Vitali Sharia’nın Gürcistan Başbakanı B. Ivanishvili’nin Erivan ziyareti sırasında Ermenistan’ın Rusya ile bağlantısının Abhazya ve Gürcistan üzerinden demiryolu ile bağlanabileceğini söylemesi hakkındaki görüşlerini sorması üzerine verdiği yanıtta “Ben konu hakkında bu salonda bulunanların bildikleri dışında bir şey bilmiyorum. Bu konu hakkında şimdiye kadar bize hiçbir kimse tarafından başvuruda bulunulmadı. Ivanishvili’den sizin dediğiniz gibi “Abhaz Kardeşlerimiz” e benzer hiçbir olumlu yaklaşım duymadık. Bu konu hakkında ki bütün sorulara ona sorabilirsiniz. Eğer, bu konu ile ilgili olarak ciddi ve özel önerilerde bulunulursa, otururuz, topluca bunları tartışabiliriz” dedi.


Aleksandr Ankvab “Demiryolu projesi birçok ülkeyi ilgilendirmektedir. Ancak bütün bunların nasıl yapılacağı konusunda belirli bir fikrim bulunmuyor. Sovyetler Birliği döneminde Güney Kafkasya Demiryolu’nun Abhazya bölümünde 24 yük treninin, 12 yolcu treninin karşılıklı olarak sefer yaptıklarını hatırlayalım. Oldukça verimli çalışıyordu. Güney Kafkasya’ya taşınan malların yaklaşık olarak % 13 – 15’ini taşıyordu. Şimdi ne olabilir bunu söylemekte zorlanıyorum. Bu konuyu uzmanların oturup tartışması ve bunun Abhazya tarafının da olduğunu anlamaları gerekir, bu süreçten çıkar elde etmek isteyenlerin bu tür oyunlara başvurmalarına değer mi? Şimdilik her şey belirsiz durumda bulunuyor” dedi.


Aleksandr Ankvab, demiryollarının onarım maliyetinin yüksek olduğunu belirterek “Bizim açımızdan bakarsak, demiryolunun Psou’dan Suhum’a kadar olan bölümünü derecelendirmek gerekirse beş üzerinden üç olarak nitelendirebiliriz. Oçamçıra’ya kadar olan bölümü içinse koşullu olarak çalışıyor, Oçamçıra’dan sonraki bölümünde ise hiçbir şey bulunmuyor. Demiryolunun tam kapasite ile çalışabilmesi için birçok milyarların harcanması gerekmektedir. Şimdilik sadece demiryolunun onarımı çalışmaları yapılıyor” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info       
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.