RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 10:14:55 tarihnde eklendi. 709 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş Ardzınba'nın 65. yaşını kutladı

SERGEY BAGAPŞ; ABHAZYA'NIN 1. DEVLET BAŞKANI VLADİSLAV ARDZINBA'NIN 63. YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI
Bagapş Ardzınba'nın 65. yaşını kutladı 14/05/2008. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; Abhazya Cumhuriyeti'nin 1. Devlet Başkanı Vladislav Grigoriyeviç ARDZINBA'yı ziyaret ederek doğum gününü kutladı.

Sergey BAGAPŞ; Vladislav ARDZINBA'ya uzun yıllar ve sağlıklı yaşam dileklerini iletti. Abhazya Devlet Başkanlığı basın bürosundan verilen bilgiye göre Sergey BAGAPŞ; Abhazya Devleti 1. Devlet başkanı Vladislav ARDZINBA'nın Abhazya halkı ve devleti için gayret üstü bir çalışma göstererek başarılar elde ettiğini belirtti. kutlama da abhazya devlet başkan yardımcısı Raul HADJİMBA' da bulundu.

apsnypress haber ajansının bildirdiğine göre Sergey BAGAPŞ ve Vladislav ARDZINBA, Abhazya'nın iç ve dış politikalarının son durumu hakkında görüşmelerde bulundular.

Vladislav ARDZINBA; 14 Mayıs 1945 yılında "ESHERA" köyünde doğdu. Suhum Pedagoji Enstitüsü Tarih Fakültesini bitirdi. Tarih uzmanı olan Vladislav ARDZINBA 1969-1987 yılları arasında Moskova'da SSCB Doğu Bilimleri Enstitüsü'n de çalıştı.

Doktor Tarih Bilimcisi olan Vladislav ARDZINBA; 1987 yılında Suhum'a dönerek Abhaz Dili ve Tarihi Enstitüsü müdürlüğü görevine başladı. 1989-1991 yılları arasında Abhazya Milletvekilliği ve SSCB Yüksek Sovyet Üyeliği görevlerinde bulundu. 1990 yılında Abhazya Yüksek Sovyet Yönetimi Başkanlığı görevine getirildi. 1994 yılında Abhazya cumhuriyeti'nin ilk devlet başkanlığı görevine getirildi ve bu görevini Şubat 2005 tarihine kadar sürdürdü.

kaynak: www.apsnypress.info                                   www.abhazyam.com

Not: abhazyam.com olarak bizlerde Abhazya'nın 1. Devlet Başkanı Vladislav ARDZINBA'ya Abhazya için yapmış olduğu üstün başarılar ve çalışmalarından dolayı diaspora olarak teşekkürlerimizi iletir ve 63. yaş gününü kutlarız.


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.