RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Ocak 2013, Perşembe 09:30:49 tarihnde eklendi. 818 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dranda Cezaevi

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB, DRANDA CEZAEVİ VE MAHKÛMLARIN KOŞULLARINI DENETLEDİ
Dranda Cezaevi 17/01/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 16 Ocak Çarşamba günü İçişleri Bakanlığı, Devlet Güvenlik Servisi, Başsavcılık, Dranda Cezaevi Müdürü, Guldrıpsh Mahkemesi ve Guldrıpsh Bölge Yöneticileri ile Dranda Cezaevi ve mahkumların durumları hakkında toplantı düzenledi.


Abhazya Devlet Başkanlığı bilgilendirme bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantıya Devlet Başkanlığı Yönetimi 1. Başkan yardımcısı Dimitri Şamba’da katıldı.


Toplantı sırasında, Cezaevleri Kanunu ile ilgili konular, koşullu olarak salıverilen mahkûmların durumları ve bu yasa nedeni ile geçici olarak evlerine gidebilenlerin sorunları konuşuldu.


Aleksandr Ankvab “Toplum içerisinde, ciddi suçlardan cezaevinde bulunan bazı kişilerin, neden evlerinde oturdukları soruluyor? Bu tür konuların çözümlenmesi için bir devlet komisyonu kurulmalıdır. Cezaevlerinde bulunan mahkûmların yaşam koşullarını, uygulanan sistemi, sorunları ve diğer önemli bir dizi konuları konuşalım. Bir tarafta cezaevleri yasası diğer tarafta ise mahkûmların hakları, bir yandan da kişilerin tahliye edilmeleri ile ilgili olarak ortaya çıkan sorunlar. Maalesef bu tür konular ile ilgili olarak bazı tuhaflıklar bulunuyor. Bunların çözülmesi gerekir” dedi.


Toplantı sırasında Dranda Cezaevi’nde süren onarım çalışması hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı, onarım çalışmasının son aşamasına gelindiğini söyledi.


Aleksandr Ankvab, bu konu hakkında yapılan masrafların hiçte az olmadığını belirterek “Bizim görevimiz mahkûmların normal koşullar altında yaşamalarını sağlamaktır. Bazı mahkûmların zamanından önce salıverilmeleri yen yasaya göre uygun olmadığı ortaya çıkıyor, bunun yeniden gözden geçirilmesi gerekir” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info           
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.