RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Ocak 2013, Pazartesi 15:03:57 tarihnde eklendi. 1340 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK'de Görev Değişimi

KAFKAS - ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ BAŞKANLIĞI'NA ERDEŞAN KOBAŞ (BGANBA) GETİRİLDİ
KADK'de Görev Değişimi 14/01/2013. Kafkas - Abhazya Dayanışma Komitesi Başkanlığı görevini sağlık sorunları nedeni ile bırakan İrfan Argun'un yerine Kafkas - Abhazya Dayanışma Komitesi Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Erdeşan Kobaş (Bganba) getirildi.


Aşağıda KADK tarafından yazılan DUYURU ve İrfan Argun'a değerli çalışmaları nedeni ile yazılan teşekkür yazısı bulunmaktadır.  

 

*********


DUYURU
 

Gürcistan’ın Abhazya’ya saldırmasıyla başlayan, ağır ambargo yılları ile devam eden süreç yirminci yılına ulaşmıştır. Bu saldırı esnasında kurulan Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi,  İlk Devlet Başkanımız Sn VLADİSLAV ARDZINBA’NIN yüksek öngörüsü ve halkımızın hiçbir zaman vazgeçmediği bağımsızlık ideali ile başlayan sürecin her aşamasında bulunmuştur.
 

Sn. İrfan Argun da savaş yıllarındaki kuruluşundan itibaren Komitemizde her kademede görev almış, uzun yıllar Komite Başkanlık görevini yürütmüştür.
 

Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir aktif olarak sürdüremediği KADK. Başkanlık görevini 07 Aralık 2012 tarihinde bıraktığını belirten Sn İrfan Argun’a 5 Ocak 2013'te yapılan Komite toplantısında vatan ve milletperverliğinin neticesi olan özverili çalışması, kararlı duruşu, halkımızın onurunu koruma ve kollamadaki hassasiyeti dile getirilerek teşekkür edilmiştir.
 

Abhazya devletinin uluslar arası arenada verdiği siyasi savaşta vatandaşlarının desteğinin önemine binaen, Komitemizin Abhazya ile dayanışmasını şimdiye kadar olduğu gibi güçlü bir şekilde sürdürmek kararlığıyla Başkanlık görevi Sn. Erdeşan Kobaş’a (BGANBA) aynı toplantıda tevdi edilmiştir.
 

Saygıyla Duyurulur


KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ


05.01.2013

 

**************
 
 
Değerli Büyüğümüz


Sayın İrfan Argun
 

Tarihi ve ebedi anavatanımız Abhazyamıza 14 Ağustos 1992 Tarihinde Gürcistan’ın haksız, acımasız ve zalim saldırısı ile ulusal mücadelemize yeni bir halka eklenmiştir.
 

Tarihi acılarlarla, sürgünlerle yoğrulmuş Abhaz-Adige-Çeçen-Oset tüm  kardeş Kafkas halklarının Türkiye diasporası 23 Ağustos 1992 tarihinde kurulan KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ ile bu büyük mücadelede kararlı ve inançlı bir şekilde yerini aldı.
 

Bu şanlı mücadelede Komitemiz Türkiye diasporasının desteği ile Abhazyamızın özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine bütün güçleri ile katılarak her platformda Abhazya’nın sesi olmaya gayret etti.
 

Savaş yıkımı sonrasında acımasız ambargo ile kuşatılarak sesi boğulmaya çalışılan Abhazyamızın zor günlerinde de Komitemiz insani, politik ve ekonomik çalışmaları ile tarihi sorumluluğunu yerine getirmeye çalışmış, Abhazya’nın sesi olmuştur.
 

Sonuçta Abhaz halkının kardeşleri ile birlikte verdiği büyük mücadele sonrasında bugün Abhazya bağımsız bir devlet olarak dünya ulusları arasında şerefli yerini almıştır.
 

Değerli Büyüğümüz bu mücadelenin Türkiye’deki parçası olan ve Abhaz Halkının Ebedi lideri Ardzınba’nın Leon Nişanı ile onurlandırdığı Komitemizin kuruluşundan bu güne kadar içinde yer aldınız. Başkanlığınızda yapılan önemli çalışmalarla Komitemiz, Abhazya tarihinde yerini almış ve dolayısıyla halkımızın savaşlarla, sürgünlerle bölünemeyeceği; kim olduğumuzun unutturulamayacağı dünyanın hafızasına nakşedilmiştir.
 

20 yıllık bu mücadelede kişisel, ailevi ve sağlık sorunlarınızı hiçe sayarak yüksek bir sadakat ve inançla Komitemize ve Abhazya mücadelemize tartışmasız büyük katkılarınız olmuştur.
 

Abhazya bugün bağımsız bir devlet olarak aydınlık bir yolda emin adımlarla ilerlerken yarına yazılacak Abhaz tarihinde sizinde önemli ve saygın bir yeriniz olacaktır.
 

Sağlık gerekçesi ile Komite başkanlığından ayrılma kararınızdan büyük üzüntü duymakla birlikte biliyor ve yürekten inanıyoruz ki Abhazya davasına her türlü katkınız devam edecektir.
 

Komitemiz bugüne kadar olduğu gibi Abhazya davasında mücadelesini sürdürürken sizin halkımızın onurunu koruma, kollama konusundaki hassasiyetinizi ilke edinmeyi de sürdürecektir. Komitemiz adına size bundan sonraki yaşamınızda sağlık ve esenlik diliyoruz.
 

Saygılarımızla


KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ


14.01.2013


Kaynak: info@abhazya.org


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
koray özcan - nafile
toplumun gözünde bu kadar itıbar kaybetmiş bir kurum ve onun güya yöneticileri .. kendiniz çalın kendiniz oynayın
Gumba Selim - Tebrikler
Perde arkasında Abhaz-Fed olan br gurup ayhaba yakın tarihte İst.Abhaz derneğinde yaptıkları toplantıda Komitenin iptal edildiğini deklare etmişlerdi.Zaten Federasyon yetkilileri komiteyi sildik söylemlerini kullanıyordu.Böylece yalanarı da açığa çıkmış oldu.Bunca emeği olan bir komitenin dağıtılması kimin haddine.İhanet ve gaflet içersine girmiş olanlar kınıyorum.Başarılar yeni başkan,Başrılar KADK.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.