RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Ocak 2013, Cumartesi 17:31:06 tarihnde eklendi. 863 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan Net Açıklama

GÜRCİSTAN HÜKÜMETİ “ABHAZYA HÜKÜMETİ VE GÜNEY OSETYA YÖNETİMLERİNİN YAPISINDA DEĞİŞİKLİK YAPMAK İÇİN HİÇBİR PLANIMIZ BULUNMUYOR”
Gürcistan’dan Net Açıklama 12/01/2013. Sevgili okuyucular, Gürcistan’da geçtiğimiz yıl sonlarında yapılan parlamento seçimleri sonrasında Rusya yanlısı (!) olduğu iddia edilen, Bidzina İvanashvili hükümetinde, Abhazya hükümeti ve Güney Osetya Bölge Yönetimi ile ilgili olarak devlet politikalarında değişiklik beklentisi içerisinde olanları yanıltan açıklamalar bir biri ardına geliyor.


Değerli okuyucular, Gürcistan Devletinin Abhazya ve Güney Osetya politikalarında herhangi bir değişiklik yaşanmayacağını, Abhazya ve Güney Osetya’yı kendi topraklarına ilhak etmek için her türlü uluslar arası fırsatı kendi lehine değerlendirmeye çalışacağını bizler yazılarımızda belirtiyoruz.


Aşağıda yeni Gürcistan Entegrasyon Bakanı’nın haberi bizlerin değerlendirmelerimizi daha da pekiştiriyor ve “içimizdekilerin” de işlerini güçleştiriyor. Su uyur düşman uyumaz! Şiarını kendimize öncü alarak Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve egemenlik haklarını uluslar arası toplum ve Abhaz Diasporasının yaşadığı her yerde savunmayı sürdürelim.


Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu


Fatih Atan (A’tanba)


Paata Zakareishvili (Gürcistan Entegrasyon Bakanı) – Batı Dünyası’nın Rusya’yı izole ederek değil, daha yumuşak bir strateji izleyerek ayrılıkçı olarak nitelendirdikleri Abhazya ve Güney Osetya’yı tanıma kararından vazgeçirebileceğine inanmaktadır. 

 

********************  


12/01/2013. Gürcistan Hükümeti Entegrasyon Bakanı Paata Zakareishvili, Tiflis yönetimi olarak Abhazya Hükümetinin ve Güney Osetya geçici yönetiminin işleyişinde hiçbir yapısal değişiklik planlarının olmadığını açıkladı. (Gürcistan devleti tarafından Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetleri’nin dışında kendilerine bağlı kukla yönetimler oluşturulmuştur – abhazyam.com)


Gürcistan Entegrasyon Bakanı, gazetecilere yaptığı açıklamada “2013 devlet bütçesi içerisinde eskiden olduğu gibi yapılan operasyonlar ile ilgili finansal destek sağlanarak çalışmalar sürdürülecektir. Buna bağlı olarak bu konular ile ilgili olarak yeni hükümet yapısı içerisinde yapısal ve etkinliklerde değişime gidilecektir. Önceki hükümet çalışmalarında bu iki konuda güç kaybı yaşanmış olduğu görülmüştür ” dedi.


Paata Zakareishvili “Bizler bu fonksiyonların orijinal durumlarına dönmelerine dikkat etmeliyiz. Onlar Abhazya ve Güney Osetya’ya karşı bir araç olarak kullanılmamalıdır, onlar yerlerinden olmuş kişilerin sorunlarının çözümüne odaklanmalıdır” dedi.       


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1612161.html#ixzz2Hk2tPIB8


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.