RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Ocak 2013, Cumartesi 10:45:45 tarihnde eklendi. 778 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab Denetimleri

ALEKSANDR ANKVAB, ABHAZYA DEVLET GÜVENLİK ÖRGÜTÜ BAŞKANI ASLAN BJANİYA, TARIM BAKANI BESLAN DJOPUA VE TARIM GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ LESİK AİBA İLE GÖRÜŞTÜ
Ankvab Denetimleri 12/01/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Bilgilendirme Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Devlet başkanı Aleksandr Ankvab, 11 Ocak Cuma günü Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Örgütü Başkanı Aslan Bjaniya ve Tarım Bakanı Beslan Djopua, Tarım Geliştirme Enstitüsü Müdürü Lesik Aiba ile görüştü.


Aleksandr Ankvab, ilk görüşmesini Devlet Güvenlik Örgütü (DGB) Başkanı Aslan Bjaniya ile yaptı.


Görüşmede, Abhazya Cumhuriyeti Devleti Sınırları’nın güvenliği, Gürcistan Devlet Sınırı geçiş kapılarında yeni yaya geçiş noktalarının açılması, Abhazya Devlet Güvenlik Örgütü ve Abhazya’da görev yapan Rusya Federasyonu FSB Sınır Muhafızlığı arasındaki işbirliği çalışmaları ele alındı.


Aleksandr Ankvab, ikinci görüşmesini Tarım Bakanı Beslan Djopua ve Tarım Geliştirme Enstitüsü Müdürü Lesik Aiba ile yaptı.


Toplantıda, 2013 yılında tarımın geliştirilmesi için uygulanacak olan projeler ve geçen yılda uygulanan projelerin sonuçları ele alındı.


Abhazya Tarım Bakanı ve Tarım Geliştirme Enstitüsü Müdürü, ilk başlanılan tarımı geliştirme projelerinin uygulanmasında pek çok gelişme yaşanmadığını ancak yapılan yeni uygulamalar sonucunda şimdi uygulamaların olumlu yönde değiştiğini belirttiler. Tarım Bakanı Beslan Djopua, yaşanan değişim süreci içerisinde birçok organizasyonun bu projelere katılmak için girişimde bulunduklarını belirtti.


Tarımda gelişim projelerine bağlı olarak ayrılan 808 hektar alan üzerine 710.729 elma, ceviz – fındık, feykhua (bu meyve, Dünya’da sadece Abhazya ve Vietnam’da yetişiyor – Abhazyam.com), hurma, kivi, mandalina, şeftali, armut, kiraz, erik, üzüm, incir, fideleri dikildi. Bu proje için hükümet tarafından 230 Milyon Rublenin üzerinde harcama yapıldı.


Devlet Başkanı konuşmasında, tarımın geliştirilmesi için bilimsel çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı.


Tarım Geliştirme Enstitüsü Başkanı Lesik Aiba konuşmasında savaş sonrası yıllardan bu yana ilk kez Enstitü’nün yaklaşık olarak 30 Milyon ruble kâr elde ettiğini belirtti.


Aleksandr Ankvab “Sizler yeni yılı çok iyi karşıladınız. Çalışmalarınızı aynı hızda sürdürmelisiniz” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info           
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.