RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Ocak 2013, Perşembe 18:10:21 tarihnde eklendi. 1080 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab’dan Bütçeye Veto

ALEKSANDR ANKVAB, ABHAZYA DEVLETİ – 2013 BÜTÇE YASASINI PARLAMENTOYA İADE ETTİ.
Ankvab’dan Bütçeye Veto 10/01/2013. Apsnypress Haber Ajansı’nın Abhazya Devlet Başkanlığı Basın Bilgilendirme Bürosu’ndan alınan bilgiye göre, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 8 Ocak Salı günü Tkvarchal Şehri’nde Başbakan Leonid Lakerbaya, Başbakan 1. Yardımcısı İndira Vardaniya, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Vladimir Delba, bölge ve şehir yönetim sorumluları, şehir ve bölge yöneticileri ile birlikte toplantı düzenledi.


Aleksandr Ankvab, toplantının açılış konuşmasında, tüm katılımcıların yen yılını kutladı ve 2013 yılının başarılı bir yıl olacağından emin olduğunu belirterek “yapmamız gereken çok şey bulunuyor ve çözülmemiş sorunlarımız var. Bizler bu sorunları konuşmak ve onların çözümünü gerçekleştirmek zorundayız” dedi.


Şehir ve bölge yöneticileri, 2012 yılında yapmış oldukları çalışmalar hakkında devlet başkanına bilgi verdiler.


Devlet Başkanı yaptığı açıklamada, “Bu yıl Gagra hariç diğer bütün bölgelerde vergi gelirleri yeterli oranda elde edilmiştir, hatta bazılarında hedef aşılmıştır. Gagra bölgesinde dört yıldır hedefe ulaşılamıyor. Bu yıl ki performans %93 oldu. Eğer Gagra planlanan hedefe ulaşamayacaksa, diğer bölgeler buna sessiz kalamazlar. Bu ne kadar sürecek?” dedi.


Devlet Başkanı, Tatil Bölgesi olan Gagra’da iş alanlarının veri tabanlarının yeniden düzenlenmesi ve yeni vergi gelir kaynaklarının belirlenmesi için Gagra valisi Grigori Enik’e görev verdi.


Aleksandr Ankvab “Bu yıl düzenlenen 11 No.lu devlet bütçesi yasasını imzalamadım ve parlamentoya geri gönderdim. Meclis tarafından düzenlenen bütçe 840 Milyon Ruble olarak belirlendi, bu tutarı bizler 2009 yılında Rusya Federasyonu ile yapılan anlaşma çerçevesinde yardım olarak alıyoruz. Ve bu tutarın Suhum ve tüm bölgelerde eşit olarak kullanılması gerekmektedir. Biz parlamentoya buna benzer teklifte bulunmadık. Bizler farklı bir teklifte bulunduk. Ve bu yüzden dolayıdır ki yasayı imzalamadım ve Parlamentoya geri gönderdim. Üzülerek belirtmek isterim ki, durum budur. Bu 840 milyon Ruble (28 milyon Dolar) “hava yastığı”  hizmetlerde kullanılmıştır ve bu para tek kuruşuna kadar şehirler ve bölgelerin zorunlu masrafları için harcanmıştır. Bütün bu harcamalar, belirlenen süre içerisinde öncelikli yatırım projelerinin yaşama geçirilmesi için harcanmıştır” dedi.


Aleksandr Ankvab “80 milyon Ruble, Suhum, Gagra, Tkvarchal için nedir ki? Bu sadece küçük bir bölge için geçerli olabilir. Sadece Tkvarchal Bölgesi’nin gelişimi için yapılan yatırım planları 326 Milyon 900 Bin Ruble tutuyor. Bizler 80 Milyon ya da 300 Milyon gibi tutarları düşünmüyoruz. Çok daha fazlasını düşünüyoruz. Bizler şimdilik bunları belirleyemeyiz, bunun içindir ki, bu tip sorunların çözümü için Ocak ayı içerisinde yapılacak olan Abhazya – Rusya hükümetler arası komisyonda görüşeceğiz. Ve o zaman bizler, parametreler tanımlandığında, o zaman yatırımların gerçekleşme, şehir ve bölgelere nasıl dağılacağını, gerçek olarak bileceğiz. Ve öncelikli olarak nasıl kullanacağını çok önceden belirledik. Üzülerek belirtmek isterim ki bunlar çok fazla. Yaşam bizim için bu biçimde. Bunların yönü öncelikli olarak sizler tarafından bilinecektir” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info                      


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.