RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Ocak 2013, Perşembe 09:50:13 tarihnde eklendi. 785 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab’a “Aziz Nikola Nişanı”

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB’A RUS YURTDIŞI ORTODOKSLARI TARAFINDAN “AZİZ NİKOLA NİŞANI” VERİLDİ
Ankvab’a “Aziz Nikola Nişanı” 10/01/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, bugün Abhazya Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Vissarion Apilia ve Yurtdışı Rus Ortodoks Kilisesi Temsilcileri ile görüştü.


Abhaz Ortotdoks Kilisesi Başpiskoposu Vissarion Apilia, Aleksandr Ankvab’a “Aziz Nikola’nın ikonunun bulunduğu bir kopyayı hediye etti. Yurtdışı Rus Ortodoks Kiliseleri Başpiskopos Danışmanı İgor Smikov, Devlet Başkanı’nı “Aziz Nikola” Nişanı ile ödüllendirdi.


Yurtdışı Rus Ortodoks Kiliseleri, Doğu Amerika ve New York Metropolitan Başpiskoposluğu tarafından Aleksandr Ankvab’a verilen Aziz Nikola Nişan töreninde bir adet sunum yazısı da verildi.


Mektupta “Sevgili Aleksandr Zolotinskovich! Kutsal Abhazya topraklarında, Ortodoks Cemaatine vermiş olduğunuz destek ve yardımlarınızdan dolayı mütevazi bir armağan olan Aziz Nicholas nişanını kabul etmenizi rica ediyoruz” açıklamasına yer verildi.


Visarion Apilia, devlet başkanına Abhazya’da bulunan Kutsal Ortodoks Yerlerinin korunmasında vermiş olduğu destek için teşekkür ederek “Bizler sizin için dua ediyoruz. Bizler sizin yardımcınızız” dedi.


Aleksandr Ankvab “Bizler diğer devlet görevlerimizde olduğu gibi Abhazya’da bulunan Ortodoks kültürünün korunmasını da eşit bir biçimde değerlendiriyoruz. Bu görev yüzyıllar önce hazırlanmıştır ve bizlerde bunu kendimize borç sayıyoruz” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info           
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.