RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Ocak 2013, Cumartesi 22:13:01 tarihnde eklendi. 1120 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Müslüman - Katolik İşbirliği

GÜRCİSTAN KATOLİK KİLİSESİ BAŞPATRİĞİ İLİA – II. “ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA GÜRCİSTAN, KARABAĞ İSE AZERBAYCAN ATA TOPRAĞIDIR”
Müslüman - Katolik İşbirliği 05/01/2013. Gürcistan Katoliklerinin Baş Rahibi İlia – II. 80. doğum günü adına kutlama yapıldı. Bu vesile ile Gürcistan’da bir dizi etkinlik düzenleniyor. 5 Ocak’ta düzenlenen kutlama toplantısına Azerbaycan’dan katılan din adamları heyetine Kafkas Müslümanları Din Adamları Birliği Başkanı olarak Şeyh ül İslam Allahşükür Paşazade’de katıldı.


Şey ül İslam Paşazade, İlia – II’ye Şeyh ül İslam Onur Madalyası hediye etti. İlia – II. Yapmış olduğu konuşmada, Kafkasya Müslümanlarının manevi liderinin Gürcistan’ı ziyareti, Gürcistan ve Azerbaycan halkları arasındaki dostluk ilişkisinin bir tezahürü olduğunu belirtti.


Gürcistan Katolik Patriği İlia – II, Abhazya, Güney Osetya ve Dağlık Karabağ ilişkilerine değinerek “Ben hiçbir zaman kendi topraklarımızı kaybettiğimizi asla kabul etmiyorum. Asla öyle değil, bizler sadece geçici olarak topraklarımızdaki kontrolümüzü yitirdik. Ancak adalet sonradan yerini bulacaktır. Nasıl, Abhazya ve Güney Osetya geleneksel olarak Gürcistan toprağı ise Dağlık Karabağ’da Azerbaycan toprağıdır ve öyle kalacaklardır” diye belirttiği sözleri Azeri Haber Ajansı Anspress tarafından aktarıldı.


İlia – II adına Gürcistan Flarmoni’de düzenlenen konsere Gürcistan Başbakanı Bidzina Ivanashvili, Parlamento Başkanı David Usupashvili ve diğer resmi yetkililer katıldı.               


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1610656.html#ixzz2H7m7psEx


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Aslan Üstanbaa - Ne Diyor bu Papaz
İmamla papaz birbirlerini ağırlıyorlar. Diasporlı abhazlarda oltayla balık avlamaya çalışırlar. Onlara en güzel cevap buradan ahkam kesmek değil anavatan abhazyaya göçüp devletimizi yaşatmaktır. abhazyada abhaz çoğunluk olmadıkça gelecek kokan balık gibidir.
Esen Zafer - Balık baştan kokar!
Alman hegemonyacılığının madenleri sömürmek üzere kullandığı işbirlikçi feodallerin beslendiği din sömürüsü girdiği heryeri kendi toprağı ilan etmekte meşhurdur. Bu efendi adını aldığı ve atası ilan ettiği kutsal Georgun memleketini bir açıklasın helede kimin nereye ait olduğu bir görülsün. Herkese kucak açınca dağdan gelen bağcıyı kovalar böyle.Bu zırvaları iyi bellemeliki,işbirlikçi düzenbazlara göz açtırmamalıki bağcı kendi vatanında azınlık olupta tarihini çaldırmasın bir daha!
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.