RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Ocak 2013, Cumartesi 11:11:39 tarihnde eklendi. 2056 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’nın İlk Bayrağı

OLEG ETLUHOV “ALEKSANDR ANKVAB, SADECE ABHAZYA’NIN DEĞİL, ABAZİN’LERİNDE DEVLET BAŞKANIDIR”
Abhazya’nın İlk Bayrağı 05/01/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 4 Ocak Cuma günü, 1992 yılında düzenlenen 1. Abhaz – Abazin Halkı Kongresi sırasında Abhazya’nın 1. Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba tarafından Abazin Halkı Temsilcisi Oleg Etluhov’a korunması amacı ile teslim ettiği ilk Abhazya Bayrağı’nı düzenlenen törenle teslim aldı.


Çağdaş Abhazya Cumhuriyeti Devleti’nin Abhaz Sanatçı Valery Gamgia tarafından çizilen ilk Abhaz bayrağı 20 yıl sonra Anavatanı’na döndü.


Tören sırasında Abazin Halkı Yaşlıları Konseyi Başkanı Kahun Gozhev, ilk Abhazya Bayrağı’nı Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab’a teslim etti.


Oleg Etluhov tören sırasında  “Abhazya Bayrağı – bütün Abaza halkının ulusal mirasıdır. O bize, gerkli zamanda ve en zor koşullar altında bizlere korumamız için emanet edilmiştir. Bu bayrak bağımsızlık savaşımızın sembolüdür. Şimdi bizler, halkımızın birlik sembolü olmasını diliyoruz” dedi.


Aleksandr Ankvab, Bsyrağın Abhazya’nın başşehrine geri dönüşünün doğru bir karar olduğunu belirterek “Ben de sizin gibi bunun doğru bir karar olduğuna inanıyorum. Bayrak Abhazya’nın başşehrine geri dönmüştür ve bizlerde bunun Vladislav Grigoriyevich’in arzusu olduğuna inanıyoruz. Daha sonra bunun gerçekleşmesi için biraz zaman geçti. Bugün bayrak, Abhazya’nın başşehri Suhum’a geldi, bizler bugünün önemini yüksek değerde takdir ediyoruz.  Bizler, devlet yöneticileri ve halkımız ile onun asılacağı yer hakkında görüşmelerde bulunacağız, çünkü çocuklarımız, gençlerimiz, Abhazya’nın tarihi ile ilgilenenler, onu rahat görebilsinler ve tarihini öğrensinler” dedi.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı, ayrıca Abhazlar ve Kuzey Kafkasya’lı kardeş halklar ile ilgili çeşitli konularda değinerek “Bizlerin kardeşlik ilişkilerimiz ile ilgili olarak gereksiz konuşmalar yapılıyor. Üzülerek belirtmek isterim ki bu tür konuşmalar belli güçler tarafından bizleri – Abhazya ve Rusya arasında düşmanlık oluşturulması amacı ile yapılıyor. Ve bizler, bizi içerisine çekmek istedikleri ortama girmedik ve bugün bunu sürdürüyoruz. Ancak bizler bu tür düşünce ve görüşlerin etkisi altında kalmamalıyız. Bizler kardeşlik hakkında az konuşmak ve daha çok ilişki kurmak zorundayız, daha fazla sosyalleşmek için bizim çocuklarımız, gençlerimiz iletişim kurmalıdır. İşte doğru olanda budur” dedi.


Abazin Halkı Yaşlılar Konseyi Eski Başkanı Oleg Etluhov, Abazin Halkının Aleksandr Ankvab’a derin saygı ve sevgilerini ileterek,  uygun bir zaman içerisinde “Абазашта”ya (Abazinlerin Toprağı – Abhazyam.com) davet ederek “O sadece Abhazya’nın devlet başkanı değil, bizim de devlet başkanımızdır” dedi.


Aleksandr Ankvab, daveti kabul ederek “Bu yıl içerisinde “Абазашта” yı ziyaret planımız bulunuyor” dedi.


Bayrak Devir teslim törende Oleg Etuhov’a Abhazin Halkı Yaşlılar Konseyi Başkanı Kahun Gochiev, “Abaza” Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Mukharbi Chukov ve Abhazya Devlet Başkanlığı Yönetim Başkanı Beslan Kubrava eşlik ettiler.


Kaynak: www.apsnypress.info   
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.