RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Ocak 2013, Perşembe 12:56:11 tarihnde eklendi. 1031 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Denetimler Sürüyor

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE YABANCI OTO GİRİŞLERİ İLE İLGİLİ OLARAK DENETİMLER ARTTIRILIYOR
Abhazya’da Denetimler Sürüyor 03/01/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devleti Gümrük Komitesi tarafından Apsnypress’e yapılan açıklamaya göre, Abhazya Cumhuriyeti topraklarına 1 Ocak 2013 Tarihinden itibaren ithal edilen ve geçici olarak girişi yapılan yabancı ülke araçlarının tescil edilmesi ile ilgili “Genelge” yayınlandı.


Abhazya Cumhuriyeti Devleti Gümrük Komitesi (ACDGK) Genelgesinde “Son yıllarda Abhazya Cumhuriyeti’ne yabancı ülkelerinde kayıtlı ve satış amaçlı olarak girişi yapılan araçların sayısında artış gözlenmektedir (Bu araçlar Abhazya trafiğinin %40’ını oluşturmaktadır). Bu tür araçların önemli bir bölümü yabancı ülke vatandaşları tarafından yasal olmayan yollar kanalı ile Abhazya’ya satış amacı ile sokulmaktadır, kayıt işlemi yapılmayan araçların satış işlemleri sırasında devlete vergi ödenmemekte ve devlet bütçesine katkıda bulunulmamaktadır.


Bu araçlar, Abhazya’ya yabancı ülke vatandaşları tarafından ithal edilmektedir ve daha sonra vatandaşlarımıza satılmaktadır, ancak yabancı ülke kaydı kaldırılmamaktadır. Bu tür araçlar, kayıt işlemleri kaldırılmadığı için ülkemizde gümrük işlemlerine (Gümrük Vergisi) tabi olmamaktadır.


Bu tür araçların kullanımının kontrolü ve denetimi için birçok dünya ülkesinde “Yabancı Ülkelerde Kayıtlı Araçların Geçici İthalatı” prosedürü uygulanmaktadır. Aynı uygulama 1 Ocak’tan itibaren ülkemiz topraklarında da uygulanmaya başlanmıştır. Bu uygulamada, yabancı ülke vatandaşları tarafından, ülke içerisinde sınai ve üretim alanlarında kullanmak amacı ile ya da ticari amaç, satış amacı, kişisel kullanım amacı, başka insanların kullanımı amacı ile bu araçların girişi düzene konulmaktadır”


Abhazya Cumhuriyeti topraklarına giriş yapan yabancı ülke vatandaşlarının ülkeye giriş kontrol noktalarında, gümrük makamları tarafından yabancı ülkeye kaydı olan araçların girişi ile ilgili olarak “Geçici Giriş” presedürü uygulanacak ve kayıt altına alınacaktır. Abhazya Cumhuriyeti topraklarına geçici olarak giriş yapan yabancı ülke araçlarının Abhazya Cumhuriyeti Devleti Gümrük Komitesi (ACDGK)) tarafından belirlenen kalış süresine göre belirlenir, ancak bu süre 2 ayı geçemez. Geçici kalış süresini uzatmak isteyen yabancılar, makul nedenleri var ise ACDGK’nin Suhum’da ki Özel Ofisine (Suhum. Konfederasyon Cad. No: 4/13) başvuru belgelerini verecektir, ancak bu süre en fazla bir yıl uzatılabilinir.


ACDGK tarafından yayınlanan genelgede, Abhazya Cumhuriyeti topraklarına geçici olarak araç girişini yapanların bu uygulamaya uymayarak yasaları ihlal etmeleri karşısında, kendilerine Abhazya Cumhuriyeti Yasalarına göre hükümler uygulanacaktır.


Kaynak: www.apsnypress.info           
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.