RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Ocak 2013, Çarşamba 07:18:28 tarihnde eklendi. 1272 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Mandalina Rekoltesi

ABHAZYA’DAN RUSYA’YA 23 BİN TON MANDALİNA İHRAÇ EDİLDİ
Abhazya’da Mandalina Rekoltesi 02/01/2013. Catherina Rakitin. Abhazya Cumhuriyeti’nde 2012 yılında tarım ihraç ürünlerinde vergi kaldırıldı.


Abhazya Cumhuriyeti Devleti Gümrük Komisyonu Başkanı Said Tarkil “Abhazya Cumhuriyeti’nden yılbaşına kadar Rusya’ya 23 Bin Ton Mandalina ihraç edildi. Bu yılki mandalina ihracımızda 2011 yılına göre 10 Bin Ton fazla ürün ihraç edilmiştir” dedi.


Said Tarkil “Bu yılki ihraç ürünlerinde ki artışın nedeni Rusya Federasyonu ile yapılan ticarette, geçici ihraç ürünlerinden alınan gümrük vergisinin kaldırılmış ve işlemlerin sadeleştirilmesinden dolayıdır. Bu yüzden mandalina ihracında artış yaşanmıştır” dedi.


Said Tarkil, İnterfaks Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “Rusya ile olan Psou Nehri sınırı üzerinde Rus tarafına geçirilen tarım ürünleri üzerinde gümrük kontrolü yapılıyor. Ancak önceki yıllara göre Abhazya Hükümeti’nin isteği üzerine gümrük vergilerinde kg başına düşüş sağlandı. 2011 yılında Abhazya’da yaşanan don nedeni ile mandalina üretiminde düşüş yaşanmış, Rusya’ya ancak 10 Bin Ton Narenciye ihraç edilebilmiştir” dedi.


Kaynak: http://vmdaily.ru/news/bolee-23-tis-tonn-abhazskih-mandarinov-otpravleno-v-rossiyu-v-preddverii-novogo-goda1356948232.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.