RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Ocak 2013, Salı 14:58:30 tarihnde eklendi. 928 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab’dan Yeni Yıl Kutlaması

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB, YENİ YIL KUTLAMA MESAJI YAYINLADI
Ankvab’dan Yeni Yıl Kutlaması 01/01/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab Yeni Yıl Kutlama Mesajı.


“Sevgili vatandaşlarım!


2012 yılına veda ediyoruz.


O artık geçmişte kaldı, ancak bizler eski günlere göre daha az zor bir yıl yaşadık.


Geçtiğimiz yıl, eski yıllarda olduğu gibi bütün uğraşılarımız, ülkemizde yaşamın her alanda iyileştirilmesi için oldu.


Üzülerek belirtmek isterim ki, planladığımız şeylerin tamamını gerçekleştirmek pek mümkün olmadı. Ancak, bizler bunları gerçekleştirmek için adım, adım ilerliyoruz.


Önümüzdeki yıl devletimiz tarafından yapılacak olan çalışmalar, gerçek planlara dayanmaktadır. Bizler, yaşam içerisinde gerçekleşemeyecek ilhamları topluma iletmeyeceğiz. Bizler, topluma ve dünyaya, olgunluk içerisinde, sadece hukukun üstünlüğünü önde tutarak gerçek kalkınma planlarını yaşama geçirmek için göstermeye hazır olduğumuza inanıyoruz.


Yeni yıl buluşması, her birimiz için yeni umutlar, geçmiş yılın başarılarımızı ve kayıplarımızı değerlendirmeyi hatırlatır.


Kader, her zaman için sevinç ve acıları birbirine bağlı bir biçimde ayarlar. Uğurlamış olduğumuz geçen yıl, bizler sadece başarılarımızı hatırlamadık, ancak erkek ve kız kardeşlerimizin ülkelerinin özgürlüğü için yaşamlarını feda etmelerini de hatırladık.


Önümüzdeki yıl bizler, 20. Zafer Yılımızı kutlayacağız. Bu olaylar takvimi içerisinde sadece önemli bir tarih değildir – çağdaş tarihimizde önemli bir aşamadır. Yirminci zafer yılı bayramında bizlerin ona uygun bir ortam içerisinde buluşacağımızdan eminim.


Sevgili vatandaşlarım, Rusya ve yakın, uzak ülkelerde yaşayan Diaspora Temsilcileri!


Sizlerin anavatanınıza gereksinimiz bulunmaktadır, onunda gelişimine, sizlerin doğrudan katkınıza gereksinimi bulunmaktadır.


Anavatanımız Abhazya’nın güçlü ve başarılı bir devlet olması için bizlerin birlikte çok çalışmamız gerekiyor. Ve öyle olacaktır!


Sevgili vatandaşlarım! Sizlerin Yeni yılınızı kutluyorum!


Çok uluslu Abhazya’nın her ailesine, çocuklarına ve yetişkinlerine sağlık, refah ve tüm çalışmalarında başarılar diliyorum!


Geçirdiğimiz yıl yine de bizler için kötü geçmedi, bizler bu günlerin dünyanın sonu olacağını söyleyenler olmasına rağmen sonuç olarak yine de iyi geçti. Bütün bunlar her zaman böyle olmadı ve olamaz da.


2013 Yılı, geçirmiş olduğumuz yıla göre daha başarılı olsun!


En değer verdiğiniz dilekleriniz gerçekleşsin!


Mutlu Yeni Yıllar”


Kaynak: www.apsnypress.info                           


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Saim Tuç Bic-ra - Takdir ve dilek

Abhazya Sayın Devlet Başkanının Yeni Yıl Mesajı Nedeniyle yaptığı açıklamaları içtenlikli buluyor ve takdirle karşılıyoruz. İlgimi çeken şu bölümü: "Çok uluslu Abhazya’nın her ailesine, çocuklarına ve yetişkinlerine sağlık, refah ve tüm çalışmalarında başarılar diliyorum!" Mesajı, diaspora da yaşayan bizlere, tüm Kafkas Halklarınada dönük olsun…

 

 

Yönetici Yorumu: Sevgili Saim, Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlık Kanunu'na göre dünyanın neresinde olursa olsun, Abhaz ve Ubih kökenliler Abhazya Cumhuriyeti vatandaşı olma hakkına sahiptirler. Birde şunu unutmayalım ki Abhazya Cumhuriyeti topraklarında Rus, Ermeni, Gürcü, Adıge vd. kökenlilerde yaşamaktadırlar ve onlarda Abhazya'nın vatandaşı olarak kabul ediliyorlar.

 

Ancak Abhazya topraklarının tüm Kafkas halklarına açılmasının mümkünatı anlaşılmaz ve gerçekçi olmuyor. Zorlama ile hiçbir yere varamayız, diğer Kafkas uluslarının da kendi ata toprakları bulunuyor, onlarda orada kendilerine vatandaşlık hakkı istesinler, bu daha gerçekçi ve doğru olur.

Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.