RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Aralık 2012, Perşembe 10:16:33 tarihnde eklendi. 810 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab’ın Dış Politikası

ALEKSANDR ANKVAB “ABHAZYA’NIN DIŞ POLİTİKASI, ÜLKENİN EGEMENLİĞİNİN VE VATANDAŞLARININ GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASINI HEDEFLEMEKTEDİR”
Ankvab’ın Dış Politikası 27/12/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 25 Aralık Salı günü Abhazya Parlamentosu’nda devlet yönetiminin yıllık konuşmasını yaparken, dış politika çalışmaları ve hedeflerini açıkladı.


Aleksandr Ankvab “Abhazya’nın dış politikası, ülkenin egemenliğinin ve vatandaşlarının güvenliğinin sağlanmasını, dünya siyasi unsurları ile ilişki sağlamak ve bu ilişkileri geliştirmek, bölgede güvenliğin ve barışın sağlanmasını amaçlamaktır” dedi.


Devlet Başkanı “Abhazya’nın bağımsızlığının Rusya Federasyonu tarafından tanınması, halkımızın çağdaş tarihi süreci içerisinde Gürcistan’a karşı kazanılan kurtuluş savaşı zaferinden sonra en önemli olayı olmuştur” dedi.


Aleksandr Ankvab “Abhazya’nın dış politikasının en önemli gündem maddesi, uluslar arası tanınmadır. Bizler sürekli olarak bu sürecin desteklenmesi için gerekli koşulları oluşturmak için çalışıyoruz” dedi.


Abhazya Devlet Başkanı, Abhazya’nın dış politikasında en önemli vektör Rusya ile olan stratejik işbirliğinin arttırılması gerektiği çağrısında bulundu. Devlet Başkanı, Abhazya ve Rusya arasında tam bir işbirliği ve kalkınma hızı bulunduğunu belirtti. Rusya ile hükümetler arasındaki işbirliğinin en güzel örneğini önemli alanlarda 69 ikili anlaşmanın yapılaması olduğunu söyledi.


Sorunların asıl çözümü – Bir bütün olarak halkın ve devletin güvenliğinin sağlanmasıdır – Abhazya’nın gelişimi için bütün iç kaynakların seferber edilmesi gerekmektedir.


Devlet Başkanı “Abhazya, dış politika uygulamalarında, bizlerin siyasi yaklaşımlarımızı desteklemeyen ülke ve kuruluşlar ile diyalog kurulmasını açıkladı. Bizler ülkemizi Avrupa ülkeleri ve kurumlarının ziyaret etmelerine kapatmıyoruz. Ancak, batılı meslektaşlarımızın bizimle ilişkilerindeki belirsiz yaklaşımlarını ve ataletli tutumlarını korumaları yüzünden ilişkilerimizi olumsuz biçimde etkileyecektir” vurgulamasında bulundu.


Aleksandr Ankvab “Bölgedeki yeni gerçekleri, siyasi dinamikleri, sosyo – ekonomik süreçlerin yeni gerçeklerleri yok saymak, eski dinamikleri haksız biçimde korumaktır. Gürcistan’ın efsanevi “Toprak Bütünlüğü” kavramı içerisinde Abhazya ile ilişki kurmaya çalışmak verimsiz ve gerçekçi değildir” dedi.


Devlet Başkanı ayrıca “Avrupa Birliğinin Abhazya ile ilişkilerinde, ülkemizin tanınması da dahil olmak üzere uygulanan izole etme yaklaşımlarında bir takım küçük değişiklikler yaşanmaktadır. Ancak, Avrupa’nın politikası “tanımadan ilişkiye girme” olarak AB’nin tarafsız yaklaşımı biçiminde Abhazya’nın statüsü ile ilgili olarak tabii ki sadece umutları vardır ve açık bir biçimde Gürcü tarafınca hazırlanan  “Abhazya’yı İlhak Etme” planlarının Avrupalılar tarafından uygulanan girişimleri kabul edilemez” vurgulamasında bulundu.


Devlet Başkanı, ortada bir Abhazya olduğu gerçeğine dikkat çekerek “Gürcistan için uygulanan ve Abhazya’nın da katılımını sağlamak için doğrudan ya da örtülü bir biçimde sürdürülen programların dayatılması gibi konular, taraflar arasındaki sorunları arttıracaktır” dedi.


Aleksandr Ankvab “Çatışmaların durdurulması için yasal güvenceler altına alınarak, uluslar arası üst düzeyde garanti altına alınacak olan iki ülke arasında çatışmaların durdurulması anlaşmasının resmiyete kavuşturulması gerekmektedir” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info     
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.