RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Aralık 2012, Çarşamba 00:05:28 tarihnde eklendi. 1055 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab’dan Uyarılar

ALEKSANDR ANKVAB “ABHAZYA’DA AŞIRI DİNİ – SİYASİ YAPILANMALARA KARŞI TEPKİ GÖSTERMEZSEK, ÜLKEMİZE KARGAŞA GELEBİLİR”
Ankvab’dan Uyarılar 26/12/2012. Aleksandr Ankvab, Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu’nda 25 Aralık Salı günü yapmış olduğu yıllık değerlendirme konuşmasında “Abhazya’da aşırı dini yapılanmaların faaliyetlerine izin verilemez” dedi.


Aleksandr Ankvab “Bu yıl sistemli çalışmalar ve takip sonucunda uzun zamandan beridir yasadışı olarak depolanmış olan çok sayıda silah ve askeri malzemeler ele geçirildi. Ele geçirilen bu silahların özelliklerine bakılacak olursa bunların sadece terör eylemlerinde kullanılmasının amaçlanmadığı, ciddi askeri operasyonlar için hazırlanmış olduğu görülecektir. Silahları depolayan kişilerin kimlikleri belirlenmiştir. Yaşam tarzları ve hangi ideolojileri yaymak için çalıştıkları bilinmektedir” dedi.


Aleksandr Ankvab “Adli soruşturma bitiyor ve tutuklular ile birlikte özel operasyonlar ile ele geçirilen silahların tümü açıklanacağının sözünü veriyorum” dedi.


Aleksandr Ankvab “Abhazlar, asırlardan beridir diğer kültür, din ve mezheplerine karşı hoşgörülüdür, zor tarihi koşullar altında da olsa kendi kültürünü ve geleneklerini de korumak durumundadır. Üzülerek belirtmek isterim ki zamanımızda, hızla değişen dünya içerisinde tehlikeli bir eğilim ortaya çıkmıştır. Dinsel Aşırılıklar – tehlikelerin önünde gelmektedir. Bizler bu özel operasyonları sadece güçlü servis bilgilenmeleri ile başarıya ulaştırabiliriz – Toplumun bunu çok iyi anlaması gerekir, bizler neler ile karşılaşabiliriz, bütün bunlar bizlere neleri getirebilir, eğer bizler devlet olarak bunlara tepki göstermez isek ülkemize dini – siyasi aşırılığı ve kargaşayı getirebilir” vurgulamasında bulundu.


Aleksandr Ankvab “ülkemizin imajının, dini – siyasi aşırılıkların tehditlerine karşı yanıt veremeyen tehlikeli bir konumda görünmesinin istenmeyeceğinden oldukça eminim” dedi.


Aleksandr Ankvab “Bir kez daha konumumuzu vurgulamak istiyorum: Koşullar ve riskler, genç Abhazya devleti inşa ediliyor, bu tür sorunlar, diğer ülkelerde ve de Abhazya’da daha kökleşmeden, bizlere böyle karşı çalışmalar yapmamızı zorunlu kılıyor” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info                
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.