RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Aralık 2012, Salı 00:15:19 tarihnde eklendi. 771 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’da Değişiklik Yok

BİDZİNA İVANASHVİLİ “ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’DA GÜRCİSTAN AÇISINDAN OLUMLU GELİŞMELER OLACAĞINA İNANIYORUM”
Gürcistan’da Değişiklik Yok 25/12/2012.  Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanashvili, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı, Vladimir Putin’in geçtiğimiz gün düzenlemiş olduğu basın toplantısında Rusya ve Gürcistan ile ilişkileri hakkında söylediklerini olumlu ve temkinli olarak karşıladığını söyledi, ancak iki ülke arasındaki ilişkilerin yenden kurulması sürecinin zor olacağını vurguladı.


Bidzina İvanashvili “Bizler Rusya ile ilişkilerimizde yapıcı ve prensiplerimize bağlı olarak ilişkiye gireceğiz. Rusya Devlet Başkanı’nın basın toplantısında Gürcistan ile ilişkiler konusunda söylediklerine gelince, onları dikkatli ve olumlu olarak görüyorum. Biz bu görüşleri olumlu olarak değerlendiriyoruz” vurgulamasında bulundu.


Başbakan, Putin’in basın toplantısından sonra Rusya ve Gürcistan arasında ki ticari ilişkilerin herhangi bir sınırlama olmadan yapılabileceği olasılıklarından söz etmesini daha da ilginç olarak nitelendirdi.


Bidzina İvanashvili “Bizler aynı konumlarımızda duracağız,. Rus yetkililer tarafından hiçte hoş olmayan sözleri karşısında bizler yapıcı olacağız ve duruşumuzu koruyacağız. Bizler acele etmeyeceğiz. Biz iki ülke arasında çıkmaza girmiş ve sekteye uğramış karmaşık ilişkiler karşısında akılıca bir biçimde sabırlı olmalıyız. Karmaşaya girmek çok kolaydır, ancak çıkmak çok zordur” dedi.


Gürcistan Başbakanı, Abhazya ve Güney Osetya konusu hakkında ise, Rusya Devleti yönetiminin bu ülkelerin bağımsızlıklarını tanıma kararından vazgeçmesini beklemek, onun bunu yapmasının oldukça zor olduğu açıklamasında bulundu.  “Onların ayrıca kendi toplumu var, kendi seçmenleri var ve eğer böyle bir karar alınırsa, birtakım mekanizmaların bulunması gerekecek ve bu öyle kolay bir iş değildir. Ben bu konuda bir karar alınmış olduğunu göremiyorum ve benim bu konu hakkında bilgilerim var. Bu sürecin karmaşık olduğunun altını çiziyorum” dedi.


Gürcistan Başbakanı, aynı zamanda Gürcistan açısından, Abhazya ve Güney Osetya ilişkilerinden dolayı iyimser olduğunu ve gelecek süreçte de gelişme göstereceğine inandığını vurguladı.


Başbakan “Ben, umutluyum ve eminim ki bu süreç mutlaka olumlu gelişecektir, ancak sizlerde, bu gelişmenin bir kere de ve çok hızlı olacağı hissi doğmasın. Hiçbir şey yok sayılamaz. Her şeyden önce bizler, ülkemize önem vermeli, tutarlı, ilkeli ve yapıcı olmalıyız ve zaman içerisinde, adım adım büyük komşumuz ile ilişkilerimizi geliştirmeli ve arttırmalıyız” dedi.                     .


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1608105.html#ixzz2FzGNWiFa
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.