RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Aralık 2012, Cumartesi 18:46:27 tarihnde eklendi. 893 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Muhalefeti Eleştiriyor

ABHAZYA ULUSAL BİRLİK PARTİSİ “İNGUR SINIRINDAN GEÇİŞLERİN TÜMÜ İLE KAPATILMASINI ÖNERİYORUZ”
Abhazya Muhalefeti Eleştiriyor 22/12/2012. Abhazya Cumhuriyeti ulusal Birlik Partisi’nin 20 Aralık’ta yapılan parti kongresinde konuşma yapan parti üyesi Roman Chirikba “Abhazya ve Gürcistan arasındaki sınırı tamamen kapatmak gerekir, ne orada ne de burada hiç kimse ortalığı karıştıramayacaktır” dedi.


Abhazya Ulusal Birlik kongresi’nde gündem tek konu üzerinde yoğunlaştı - “Abhazya’da bulunan sosyo – politik, sosyo – ekonomik durum.” Toplantıya ayrıca Başbakan Leonid Lakerbaya’da katıldı, onun tarafından iletilen konuşma isteği her şeye rağmen kabul edilmedi. Toplantıya Başbakan Leonid Lakerbaya’nın dışında ayrıca Devlet Başkanlığı Yönetimi Başkanı Beslan Kubrava, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldılar.


Kongre’de ana konuşmacı olarak FNEA Başkanı ve Abhazya Parlamentosu Milletvekili Raul Hadjimba görüşlerini belirtti. Raul Hadjimba, parti üyelerinin güncel ve kendilerini ilgilendiren konular hakkında görüşlerini sunmalarını istedi. Hadjimba’nın açıkladığına göre, parti üyelerinin kendisine, zengin ve fakir insanlar arasında keskin ayrışma yaşandığı, enflasyondaki yükselme, özelleştirmeler, arazi satışları ile ilgili endişelerini belirttiler. Raul Hadjimba Hükümet üyelerinde ve buna bağlı olarak da devlet memurları içerisinde azaltılma yapılması gerektiğini söyledi.


Raul Hadjimba, konuşmasında ayrıca Cenevre’de Gürcistan temsilcileri ile olan ilişkilerde değinerek “Cenevre görüşmelerinde Abhazya resmi temsilcileri tarafından Gürcistan tarafının Abhazya’yı “Özerk Abhazya” olarak gösteren tavırlarına karşı bir adım atıldığı görülmemektedir. Abhazya tarafı, konuşmalarında Gürcistan’a karşı 1992 -1993 savaşı, 1998 yılında Gal Bölgesi’nde yaşanan olaylar öncesindeki konumda kalmaktadır. Bizim Devlet Yönetimimiz ve Dışişleri Bakanlığımızın görünümü, Belarus Devlet Başkanı Lukashenko’nun son söylemini de göstermemektedir” dedi.


FNEA Parti Başkanı Raul Hadjimba “Gürcistan ile ilişkiler hakkında söylemek gerekirse, onlarla bizim konuşacak bir şeyimiz bulunmuyor ve var olan konumumuzu açık bir biçimde belirtmeliyiz” vurgulamasında bulundu.

 
FNEA Parti üyeleri, konuşmalarında trafik kazaları, uyuşturucu sorunları, ücretlerdeki düşüklük ve yolsuzluklar hakkındaki düşüncelerini açıkladılar.


Abhazya Başbakanı Leonid Lakerbaya, kongre sonrasında gazetecilere karşı yapmış olduğu açıklamada “FNEA Toplantısında görüşlerini, düşüncelerini belirten her parti üyesine karşı saygı duyuyorum ancak belirtilmesi gereken noktalar bulunuyordu, ben bunları açıklayamadım. Ülkede birçok sorunun bulunduğunu ve güç eksikliği bulunduğunu belirten görüşlere katılıyorum, ancak Abhazya’nın Gürcistan ile olan ilişkilerinde anlatılanların “Biraz uydurma” olduğunu düşünüyorum” dedi.


Leonid Lakerbaya “Hiçbir kimse, Gürcistan ile her koşulda ilişkiye geçilmesinin gerekli olduğunu söylemiyor. Bunlar nerede söylendi, ben bilmiyorum. Eğer Gürcistan’a tedavi için gidenler ile ilgili olarak söylenenlere gelince, bunların tam tersine gidişler azalmıştır. Hükümet kanalı ile tedavi için sadece 350 kişi Rusya Federasyonu, İsrail ve Ukrayna’ya gitmiştir. Bizler bu vatandaşlarımızın bütün masraflarını karşılıyoruz ve bugün için Gürcistan’a tedavi için hiçbir gidiş gözlenmemektedir. Bizler Gürcistan tarafından önerilen “Tarafsız Pasaport” ve vatandaşlarımızın tedavisi vb. uygulamalar için sunulan yaklaşımların tersine bu konumu vatandaşlarımız açısından imrenilecek bir biçimde değiştirdik” dedi.               


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1607341.html#ixzz2FlTzYwqJ
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.