RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Aralık 2012, Çarşamba 20:18:48 tarihnde eklendi. 947 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Djiget Abhazları

MOSKOVA’DA "BATI ABHAZYA YA DA DJİGETİN ETNİK KÜLTÜREL VE TARİHİ SORUNLARI" KİTABI TANITIMI YAPILDI
Djiget Abhazları 19/12/2012. Moskova Rusya Federasyonu Bilimler Akademisi’nde “Jiget Yıllığı” serisinin ilk kitabı olan “Batı Abhazya ya da Djigetlerin Etnik ve Kültürel Tarihİ Sorunları”nın tanıtımı yapıldı. Tanıtım, Etnoloji Enstitüsünde İrina Babich tarafından yönlendirilen Kafkasya ve Orta Asya Seminerleri çerçevesi içerisinde yapıldı.


Proje yazarı ve genel yayın yönetmeni Denis Chachalia kitabın tanıtım konuşmasında, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan Djiget Abhazlar üzerinde yapmış olduğu etnolojik araştırmaların son alan çalışmaları sonuçları hakkında bilgilendirmede bulundu.


Tarihçi Larissa Tsvizba, projenin katılımcısı ve bir uzman olarak Batı Abhazları ile ilgili olarak meslektaşları tarafından yöneltilen soruları yanıtladı. Kafkasya Seminer çalışması ilginç konular ve soruların tartışılması biçiminde gerçekleştirildi. Rusya Federasyonu Bilimler Akademisi Kafkasya Etnolojisi Enstitüsü Bölüm Başkanı Profesör Sergey Arutyunov, konuşmasında Djiget konusunda proje katılımcılarının yapmış oldukları araştırmalarını derinleştirme ve geliştirme çabalarına olan desteğini dile getirdi.


“Djiget Yıllığı” Kitabı, artık set olarak gönderilmeye hazır duruma geldi. Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Kütüphanesi, Duma Meclisi, Moskova, St. Petersburg, Ural, Sibirya ve Uzak Doğu ülkelerin kütüphane başkanlıklarına dağıtımı gerçekleştirildi.


Apsnypress Haber Ajansı’nın haberine göre, kitap yurtdışında Kafkasya konusunda araştırma yapan merkezlerede gönderildi. “Djiget Yıllığı” Japonya ve Almanya’daki araştırmacılara da gönderildi.


Kaynak: www.apsnypress.info                
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.