RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Aralık 2012, Salı 19:47:12 tarihnde eklendi. 1542 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Dilini Geliştirme Vakfı

ABHAZYA'DAN, TÜRKİYE’DEKİ ABHAZ DİASPORASININ, ABHAZ DİLİNİ ÖĞRENMESİ İÇİN 10 ÖĞRETMEN GELİYOR.
Abhaz Dilini Geliştirme Vakfı 18/12/2012. Abhazya Devleti Abhaz Dilini Geliştirme Vakfı tarafından 2012 yılı çalışmaları hakkında hazırlanan raporun sunumu yapıldı.


Abhaz Dilini Geliştirme Vakfı Başkanı Gunda Kvitsinia, Apsnypress Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Vakıf çalışanları tarafından yapılan bütün çalışmaların sunumu yapılıyor. Kullanım araçlarının içerisinde sistematik dil eğitim kitapları, renkli resimli Abhaz dilinde yazılmış eserler, okullar, ana okulları ve kişisel dil öğrenimleri için hazırlanmış ses ve video kasetleri bulunuyor.


Gunda Kvitsinia “Vakfımız tarafından bu yıl 15 kitap ve sekiz adet CD yayımı yapılmıştır. Bizler 2013 yılı içerisinde bir takım projelerin gerçekleştirilmesi çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Abhaz Diasporasında yaşayan insanlarımız için Abhaz Dilini öğrenebilmeleri ve geliştirebilmeleri amacı ile dil öğrenim kitabı ve CD’ler yayınlayacağız. İlk olarak, Türkçe – Abhazca Sözlüğü, “Abhaz Dilini Öğrenelim” CD’si yayınlanacak. Yıl içerisinde “Türkiye Abhaz Diasporası’nın Abhaz Dilini öğrenmesi için on öğretmenimiz hazırlanıyor. Abhaz Dilini Geliştirme Vakfı tarafından, Abhazca – İngilizce Sözlük hazırlanıyor, ayrıca Abhazca – Arapça ve Abhazca – Almanca Sözlük yayımlanması planlanıyor” dedi.


Gunda Kvitsinia “Abhaz Dilini Geliştirme Vakfı tarafından ayrıca çizgi ve uzun metrajlı sinema filmlerinin Abhaz diline çevrilerek çoğaltılması çalışmaları sürdürülüyor. Vakıf, Abhaz Dili Öğretmenlerinin eğitim çalışmalarını sürdürecek, bu proje beş yıldır sürdürülmektedir” dedi.


Gunda Kvitsinia “Vakıf ayrıca, sadece okullarda ders veren öğretmenlerin eğitimleri ile ilgili olarak değil Abhaz Dili Edebiyatı Fakültesi Öğrencilerinin de okullarda çalışmaları için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu öğrencilerin hepsi eğitim sonrasında Abhaz Dilini Geliştirme Vakfı’nın sertifikalarını alma şansına sahip olacaklar” dedi.


Gunda Kvitsinia “Bizlerin yaptığı bu çalışmalar okullardaki ve anaokullarındaki öğretmenlerimiz tarafından takdir ile karşılanacağını umuyoruz. Bizler ayrıca, bizim yayınlarımızdan Abhaz Dilini öğrenmek ve bilmek isteyen ailelerinde yararlanacağını umuyoruz” dedi.


Abhaz Dilini Geliştirme Vakfı’nın çalışmalarının sunumunda yazarlar, edebiyat eleştirmenleri, dil bilimcileri, öğretmenler, çevirmenler, sanatçılar, parlamento üyeleri ve gazeteciler hazır bulundular.


Kaynak: www.apsnypress.info  
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.