RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Aralık 2012, Pazartesi 16:41:26 tarihnde eklendi. 3938 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Prens Turki Al Faysal

PRENS TURKİ AL FAYSAL AL SAUD “ANNE TARAFIM İLE BİR BAĞLANTIM BULUNMUYOR"
Prens Turki Al Faysal 17/12/2012. Fatih Atan (A’tanba) Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gözetiminde 13 - 15 Aralık 2012 Tarihleri arasında İstanbul Çırağan Sarayı'nda "Uluslararası İşbirliği Platformu" tarafından düzenlenen"3. Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi"nde Abhazya Cumhuriyeti Devlet Haber Ajansı Apsnypress adına bulunduğum süre içerisinde Zirvenin onur konuğu olarak bulunan Suudi Prensi Turki Al Faysal Al Saud ile söyleşide bulundum.
 

Prens Turki Bin Faysal, 13 Aralık’ta zirvenin açılış konuşmasının başlangıcında kendisinin Türkiye’yi iyi tanıdığını, annesinin Türkiyeli ve Çerkes soylusu (çevirmenin anlatımı) olduğunu belirtince, kısa bir araştırma yaptım ve aslında annesinin Suudi ile evlenen Adapazarı’lı Abhaz Raznoha Asiye hanımın kızı İffet Hanım olduğunu öğrendim.


Bu koşuldan çıkarak 14 Aralık’ta kendisi ile söyleşide bulunmak istedim. Aslında kendisi çok iyi Türkçe bilmesine rağmen, konukları ile Arapça ve İngilizce görüşen Prens Bin Faysal ile İngilizce bilen çevirmen vasıtası ile görüşmede bulundum. Görüşmenin başında kartvizitimi vererek kendi tanıtımımı yaptım, anne tarafının Abhaz olduğunu bildiğimizi ve Abhazya ile ilgili olarak görüşmede bulunmak istediğimi iletince Prens vermiş olduğu yanıt “Annesinin İstanbullu olduğunu ve anne tarafı ile hiçbir bağının kalmadığı” oldu. (Çevirmenin iletimi)


Bu açıklama sonrasında başka konu hakkına geçişin kalmadığı anlaşılınca kendisine teşekkür ederek yanından ayrıldım.


Okuyucularımız, Prens Turki Bin Faysal Al Saud’un kişiliği ve tanıtımı ile ilgili olarak internet ortamında bilgi sahibi olabilirler.

www.abhazyam.com          
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
HATİCE SERTOĞLU - Prens Turki Bin Faysal Al Saud
Evet, Emir Türki'nin annesi ve anneannesi abhaz asıllı Türk'tür, anneannesi Asiye hanım ile babaannem Şefika hanım iki kız kardeşlerdir, Türkiye'de yaşayan kan bağı olan tek akrabası rahmetli babam Faik Sertoğlu idi, İffet hanımın sağlığında uzun yıllar önce zaman zaman görüşürlerdi, artık aile büyükleri hayatta olmadığından bizlerin de bağlantısı maalesef sürdürülememiştir.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.