RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Kasım 2012, Cuma 16:39:48 tarihnde eklendi. 1278 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz – Rus İş Formu

ABHAZYA’NIN BAŞŞEHRİ SUHUM’DA “IV. ABHAZYA VE RUSYA İŞ FORUMU – 2012” AÇILDI
Abhaz – Rus İş Formu 16/11/2012. Abhazya’nın başşehri Suhum’da Bölgesel İşbirliğinin sağlanması amacı ile düzenlenen “IV. Rusya ve Abhazya İş Forumu – 2012” bugün başladı.


“IV. Rusya ve Abhazya İş Forumu – 2012” açılış konuşmasını yapan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab “Ülkenin alt yapı yatırımları da özel sektöre açık olmalıdır. Bu zaten gerçekleştiriliyor. Bugün için turizm sektöründeki yatırımlara yabancı sermayenin girişini arttırmak gerekmektedir. Bu az para değildir. Devletin bütün sosyal alt yapının, inşaat sektörünün gelişiminde yatırımlar için gerekli olan teşvik, maliye, malzeme temini gibi konularda hızlı bir çalışması bulunmaktadır. Bu destekten Abhaz şirketleri olduğu gibi Rus şirketleri de yaralanmaktadır” dedi.


Toplantı öncesinde katılımcılar, zafer anıtına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundular. Foruma, Rusya Federasyonu Bölgesel Kamu Kurumları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör kurumları, Abhazya ve Rusya’dan uzmanlar katılıyor.


Rusya Federasyonu Heyeti içerisinde, RF Devlet Başkanlığı Yabancı Ülkeler ile uluslar arası ve Kültürel İşbirliği Bölüm Başkanı Vladimir Chernov ve yardımcısı Sergey Chebotaev, RF Devlet Başkanlığı Danışmanları Igor Levitin ve Sergey Glazyev, RF Abhazya Büyükelçisi Semyon Grigoriev, RF Tarım Bakan Yardımcısı İlya Shestakov, RF Federal Turizm Ajansı Başkan Yardımcısı Kikolay Novichkov, Rusya Devlet K.A. Timiryazev Ziraat Üniversitesi Rektörü Vladimir Bautin, Moskova Devlet Kutafin hukuk akademisi Rektörü Viktor Blazhev vd. temsilciler bulunuyor.


Forumun temel amacı, Abhazya Cumhuriyeti’nin sosyo – ekonomik gelişiminde Rus bölgeleri, şirketleri ile karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi, ikili ilişkilerde hukuksal çerçevenin sağlanmasıdır.


Forum sırasında beş adet yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirilecek. Birinci Toplantı, “Abhazya Cumhuriyeti’nde İş ve yatırım alanlarının geliştirilmesinde Ticaret ve Sanayi Odasının Rolü, İkinci Toplantı “Abhazya’nın Tarım Sektöründeki Kalkınma ve Yatırım alanlarında Rusya Federal Bölgelerinin Katkısı”, Üçüncü Toplantı “Abhazya’nın ekonomik kalkınmasında inşaat, sanayi ve ticaret sektörlerinde çalışan Abhaz – Rus Ortak Şirketlerinin yeri ve önemi”, Dördüncü Toplantı “Turizm alanında ortak çalışma programının uygulanması. Abhazya’da ki Eğlence ve Turizm Sektörü’nün Gelişiminde Rus Bölgelerinin Önemi”, Beşinci Toplantı “Abhazya’da ulaşım ve enerji alanlarındaki alt yapının geliştirilmesinde Rus Bölgeleri ile İşbirliği Olanaklarının Araştırılması”


Aynı toplantı içerisinde Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti tarafından hazırlanan “Abhazya Cumhuriyeti’nin 2011 – 2012 Yılları Arasındaki Sosyo – Ekonomik Gelişimi” raporu tanıtımı yapılacak. Rapor içerisinde Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti ile işbiriliği alanlarındaki umut verisi gelişmeler ve “Kuzey – Güney”, “Avrasya İş Köprüsü” gibi siyasal analitik çalışmalar bulunuyor.   


Kaynak: www.apsnypress.info                    
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.