RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Kasım 2012, Perşembe 10:58:40 tarihnde eklendi. 1120 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dışişleri Toplantısı

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDA, TÜRKİYE, ALMANYA VE DİĞER ÜLKELERDEKİ TEMSİLCİLİKLERİN KONUMUNUN ELE ALINDIĞI TOPLANTI YAPILDI
Dışişleri Toplantısı 15/11/2012. Apsnypress Haber Ajansı’nın Abhazya Cumhuriyeti Basın Servisinden aldığı bilgiye göre 14 Kasım Çarşamba günü Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba başkanlığında, bölüm başkanları ve ilişki içerisinde bulunan ülke elçilerinden bazılarının hazır bulunduğu ve ayrıca Devlet Başkalık Yönetim Başkanı Beslan Kubrava’nın da bulunduğu bir toplantı düzenlendi.


Toplantı başlangıcında Vyacheslav Chirikba “Abhazya’nın temsilcileri, bulundukları ülkelerde ki durum ve ülkemizi ilgilendiren konular hakkında, Abhazya’nın egemenlik hakları ile ilgili gelişmeler konusunda bakanlığımız ile istişare içerisinde bulunmalıdır” dedi.


Vyacheslav Chirikba, Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın sağlanması amacı ile Cenevre’de düzenlenecek olan XXI. Dönem toplantısı ile ilgili olarak da görüşlerini belirterek “Cenevre’deki toplantının biçiminin değiştirilmesi ve katılımcıların uzmanlık düzeylerinin arttırılması gerekmektedir. Bu konuda Abhazya tarafı olarak ısrarcı olacağız” dedi.


Vyacheslav Chirikba “Bizler, heyetimizde yaratacağımız değişikliğe rağmen bir sonraki toplantıdaki görüşmelerin düzeyinde herhangi bir değişiklik olacağına inanmıyoruz.”dedi.


Vyacheslav Chirikba “Abhazya’nın Cenevre’de süren görüşmelere katılımı konusunda toplumda belli bir şüphe bulunmasına rağmen Abhazya tarafı olarak oradaki konumumuz, ülkemizin uluslar arası arenadaki egemenliğine ve yapısına karşı herhangi bir tartışma ortamının yaratılmaması ile sınırlı olacaktır” vurgulamasında bulundu.


Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Hintba, Devlet Başkanı tarafından yayınlanan “Abhazya Cumhuriyeti Dış ülkeler ile ilgili politikaların Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının koordinatörlüğünde tek bir dış politika ile yürütülmesi” ile ilgili kararname hakkında katılımcılara bilgi verdi.


Irakli Hintba “Bu kararnamenin uygulamaya geçmesi ile birlikte Cumhuriyetimizin kurumları arasındaki işbirliğinin en üst düzeye çıktığı görülmektedir. Bugün için dış politika uygulamalarımızın, Abhazya Cumhuriyeti’nin resmi makamları ile birlikte uyumlu ve koordineli bir biçimde çalışmaya başladığını söyleyebiliriz” dedi.


Abhazya Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu Büyükelçisi İgor Ahba, yıllardan beridir yapılmayan ve ilk kez yapılan koordinasyon toplantısı nedeni ile ilgili olarak Dışişleri Bakanı ve Dışişleri Bakanlığı çalışanlarını kutladı. Büyükelçi, Dışişleri bakanlığı ve yurt dışındaki temsilciliklerin çalışmaları ve önemli konuların tartışılması gerektiğini belirterek, büyükelçilik çalışmaları, Moskova’daki büyükelçilikleri ile olan ilişkiler ve merkez ofis çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Devlet Başkanlığı Yönetim Başkanı Beslan Kubrava, Dışişleri bakanlığının, var olan yasal ve normatif eksikliklere rağmen stratejik konuma göre hareket emesi gerektiğini belirterek “Olaylar çok çabuk bir biçimde gelişme gösterebiliyor ve Abhazya’nın dışişleri organı değişen gelişmelere karşı anında yanıt verebilmelidir” dedi.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Bölüm Başkanları ayrıca Abhazya Cumhuriyeti’nin Venezuela, Rusya, Güney Osetya Büyükelçilikleri ve Pridnestroviya, Türkiye ve Almanya Temsilciliklerinin konumu ve çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundular.


Toplantıya katılanlar, yurt dışındaki temsilcilikler ile Abhazya Dışişleri Bakanlığı Merkez bürosu araında daha fazla koordinasyona gereksinim duyulması konusundaki düşüncelerini açıkladılar. Vyacheslav Chirikba, toplantının bünyenin işleyişinde önemli bir sonuca ulaştığını ve yapılacak olan çalışmaların özetini gösterdiğini belirtti.


Kaynak: www.apsnypress.info      
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.