RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Kasım 2012, Pazartesi 18:35:18 tarihnde eklendi. 1253 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gennady Alamia Röportajı

DAAK GENEL SEKRETERİ GENNADY ALAMİA, ABHAZYAM.COM YAYIN SORUMLUSU FATİH ATAN’IN SORULARINI YANITLADI
Gennady Alamia Röportajı 12/11/2012. Değerli okuyucular 22 – 25 Kasım 2012 Tarihleri arasında Abhazya’nın başşehri Suhum’da Dünya Abhaz – Abazin Halkı Kongresi’nin (Abaza) 7. Dönem Toplantısı yapılacaktır.


DAAK 7 Dönem Toplantısı nedeni ile ilgili olarak Türkiye’deki Abhaz Diasporası ile temaslarda bulunan DAAK Genel Sekreteri Gennady Alamia, Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu Fatih Atan’ın (A’tanba) Dünya Abhaz - Abazin Kongresi hakkındaki sorularını yanıtladı.


Aşağıda Fatih Atan (A’tanba) ve DAAK Genel Sekreteri Gennady Alamia röportajı bulunmaktadır.

 

******************
        

Fatih Atan - Sn. Gennady Alamia, Dünya – Abhaz - Abazin Kongresi hakkında bizi kısaca bilgilendirebilir misiniz?


Gennady Alamia - Abhaz halkının devleti, marşı, bayrağı, flaması bugün oluşmuş değildir; tarihin derinliklerinden gelir. Dünya Abhaz-Abazin (Abaza) Halkı Kongresi de (DAAK), yaşanan zor günlerde Abhaz halkının tarih boyu gösterdiği geleneksel yapının tezahürü olarak oluşmuştur.


* Dayanışma içinde olmayan bir halkın başarılı olması mümkün değildir. Bir halk kendisi dayanışma içinde değilse zor günlerinde dayanışacak kimseyi yanında bulamaz.


* Abhazya var olma mücadelesi verirken tüm dünyadaki Abhazlar vatanımızı korumalıyız dedi ve öyle de oldu. Dayanışma içinde olan Abhazların yükselttiği bu sesin yanında kardeş Kafkas halkları da yer aldı ve bu dayanışma, Abhazya'yı zafere ulaştırdı.


* Savaş sürerken 1992 yılında Abhaz halkının tarih boyu önemli kararlar almak için toplandığı Lıhnı Aşta'da tüm dünyadaki Abhaz-Abaza ve kardeş Kafkas halklarının bilge temsilcileriyle yapılan toplantıda halk tarafından oluşturulmuştur. DAAK'ın görevi savaşta elde edilen zaferle bitmedi. Devletin oluşumu ve savaş sonrası yaşanan zorlukları aşabilmek için savaş sonrasında da dayanışma büyük önem arz etmekteydi.


* Abhaz halkı dualarını önce tüm halklara sonra da Abhaz halkına diye yapar. Bu geleneksel görüş doğrultusunda DAAK, tüm dünyadaki Abhaz-Abaza ve kardeş Kafkas halkları ile onların oluşturdukları oluşumlara eşit mesafede ve iletişim içinde çalışmalarını sürdürmeye özen göstermektedir.


Fatih Atan - DAAK 20. yılında ne konumda bulunuyor? Kuruluşunda belirlenen hedeflere ulaşılabildi mi?


Gennady Alamia - DAAK kurulurken ilk hedef savaşı zaferle sonlandırmaktı. Savaşın zaferle sonuçlanacağına inanan Sn. V. Ardzınba daha savaş sürerken savaş sonrası halkın, devletin ve DAAK'ın geleceğini de düşündü. DAAK çalışmaları başladı bitti diye sınırlandırılamaz, çalışmaların sürekliliği olmalıdır ve öyle de sürmektedir. DAAK'ın kuruluşunda ve sonrasında yaşanan zorluklar nedeniyle bugün layık olduğu yerde olduğu söylenemez.


Fatih Atan - Suhum'da yapılacak olan Kongre'ye Türkiye Diasporasından katılım nasıl olacak bu konuda bizleri bilgilendirebilir misiniz?


Gennady Alamia - Her şeyden önce Abhaz-Abaza halkının olduğu yerlerde DAAK temsil edilmelidir. O zaman halkın birlikteliği ve tercihleri için problem olmayacaktır.


* Bir müddet önce halkımızın bulunduğu yerlerde ve Türkiye'ye bu gelişimde yapılan toplantılarda halkın görüşlerini aldık.


* 02.07.2012 tarihinde Düzce'de yapılan  Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlar çerçevesinde delegasyon oluşturuldu.


* Gözlemci olmak isteyen herkese toplantı açıktır.


Fatih Atan - DAAK olarak Suhum'daki kongreden beklentileriniz nelerdir?


Gennady Alamia - DAAK 20. Kuruluş Yılı Kutlaması için Sohum'da yapılacak bu toplantı Abhaz halkının geleceği için önem arz etmektedir.


* Abhaz Devleti ve Kongre'nin görüş birliği içinde olması nedeniyle toplantıdaki görüşlerin sözde kalmayacağına inanıyorum.
 

Fatih Atan - DAAK olarak özelde Türkiye ve tüm Dünyadaki Abhaz Diasporasına mesajınız ve onlardan beklentileriniz nelerdir?


Gennady Alamia - Halkı halk yapan-kim olursa olsun, nerede olursa olsun-vatanı ve Devleti öncelemesidir. Biz anavatanımıza sahibiz ve bunu unuttuğumuz zaman hem kendimize hem dünyaya yabancı oluruz.


* Abhaz Anayasası tüm dünyadaki Abhazların vatandaş kabul ediyor. Bu, bize güç ve ümit veriyor.


* Anavatanımızın tüm vatandaşlarına ihtiyacı var. Tarihten gelen deneyimle kurulan ve tüm dünya devletleri arasında tekrar yerini alan Abhaz Devleti'nin tüm halkını kucaklayabilmesi için önce onun kucaklanması lazım.
Bütün çalışmaların nedeni bu olmalı.


Fatih Atan - Abhazyam.com olarak sorularımıza verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederiz. 


Gennady Alamia – Bende sizlere çalışmalarınızda başarılar diler, ilginiz için teşekkür ederim. 

 

www.abhazyam.com


Not:  Fatih Atan - Gennady Alamia röportajı kaynak gösterilerek alıntı yapılabilir. 


 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.