RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 10:01:24 tarihnde eklendi. 667 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Düşürülen casus uçağında roket

ABHAZYA; DÜŞÜRÜLEN, GÜRCİSTAN'A AİT "İNSANSIZ CASUS UÇAĞI"NDA ROKET BULUNDUĞUNU AÇIKLADI
Düşürülen casus uçağında roket 09/05/2008. Abhazya Cumhuriyeti Devleti Savunma Bakan Yardımcısı Garri KUPALBA'nın gazeteciler vermiş olduğu bilgide "08/05/2008 tarihinde Abhazya'nın Oçamçıra bölgesinde düşürülen, Gürcistan'a ait "insansız casus uçağı"nın üzerinde uzmanların yapmış oldukları çalışmalarda  hava savunma roketi "vozdux - vozdux", (hava'dan havaya) bulunduğu belirlendi, eğer roket patlamış olsa idi bölgede yaşayanlar ve görev yapan Barış gücü askerleri için tehlke yaratmış olacaktı" açıklamasında bulundu.

Abhazya Savunma Bakanlığı görevlileri, cuma günü basın mensuplarına düşen uçağın malzemelerini gösterdiler.

Garri KUPALBA "insansız casus uçağı, Abhazya'nın Oçamçıra bölgesinde bulunan "Gubava Köyü" semalarında 1500 metre yükseklikte uçarken abhazya silahlı Kuvvetleri tarafından düşürüldü, uçağın parçaları Gal Bölgesi "Nabakov Köyü" ve bölgede görev yapan BDT Barış gücü 209 no.lu karakolu yakınlarında bulundu. Uçağın düştüğü noktada derin bir açıldığı görüldü" dedi.

İNTERFAKS Haber ajansının bildirdiğine göre, uçağın düşmüş olduğu bölgede BM Gözlemcileri ve BDT Barış Gücü Görevlileri tarafından inceleme ve tespit çalışmaları yapıldı.

Garri KUPALBA "Abhazya hava sahasını izinsiz olarak ihlal eden uçaklardan beş tanesi son iki ayiçerisinde Abhazya Silahlı kuvvetleri tarafından düşürülmüştür. Gürcistan Yönetimi bizlerin sürekli olarak yapmış olduğumuz uyarılara karşılık olarak ihlallerini sürdürüyor, uluslararası anlaşmaları ihlal edersk vatandaşlarımızın barış ve huzur içerisinde yaşamalarını riske sokarak bölgede gerginliğin sürmesine önayak oluyorlar" dedi.

Garri KUPALBA "Gürcistan "insansız casus uçakları" uçurarak bölgede ki uluslararası hava koridorunu da tehlikeye sokuyor, Abhazya Savunma Bakanlığı Gürcistan'ı bir kez daha uyararak, hava sahamızın ihlal girişimlerine karşılık olarak her türlü önlem alacağımızı bir kez daha bildiririz" açıklamasında bulundu.

Abhazya Cumhuriyet Savunma Bakanı Merab KİŞMARİYA; Abhazya Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürülen Gürcistan'a ait "insansız casus uçağı" üzerinde bulunan roketler ile Gürcistan'ın bölgede ateşli silah ve güç bulundurulmaması için alınan uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini belirterek "Abhazya'nın silahlı güçleri, Güvenlik Bölgesi'nin dışında bulunuyor ancak bizlerin silahlı gücü Abhazya Hava Sahasının her noktasını savunabilecek güce sahiptir" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.