RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Kasım 2012, Cuma 09:21:28 tarihnde eklendi. 955 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Demiryolları

GÜRCÜ PROFESÖR EMZAR JERGENİYA “ABHAZYA DEMİRYOLLARI İLE BAĞLANTININ AÇILMASINA ANKARA SES ÇIKARTMAZ”
Abhazya Demiryolları 09/11/2012. Tiflis Devlet Üniversitesi Profesörü Gürcü Uzman Emzar Jergeniya (Haber orijinalinde Emzar Jergeniya Gürcü olarak belirtilmekteidir.Jergeniya sülalesinin Abhaz olduğu ve Gürcistan pasaportu taşıyan Abhazların bulunduğu bilinmektedir – Abhazyam.com) REGNUM Haber Ajansı Muhabiri’nin Abhazya Demiryollarının Transit yola açılması hakkındaki sorusuna “”Abhazya Transit Demiryolunun açılması oldukça duyarlı bir konudur ancak önemli bir süreçtir. Bu sorunun çözümü daha başka sorunların çıkmasına neden olabilir” dedi.


Emzar Jergeniya “Örneğin, eğer bu taşımacılık kabul edilirse ne tür belgeler üzerinden yapılacaktır – Yolcu ve eşya taşımacılığnda hangi belgeler kabul edilecek, hangileri edilmeyecek, bu belgelerin konumunu belirlemek gereklidir. Eğer yolcu taşımacılığı olacaksa, belge ve pasaportların, kimlik belgeleri vb. unsurların açık bir biçimde Gürcü tarafınca da kabul edilecek koşulda olması gerekmektedir” dedi.


Emzar Jergeniya “Abhazya demiryolunun açılmasının herkesin, Gürcistan, Abhazya, Rusya ve ayrıca Ermenistan’ın yararına olacaktır” vurgulamasında bulundu.


Uzman Profesör, bu konunun Türkiye ve Azerbaycan tarafından tepki ile karşılanıp karşılanmayacağı sorusuna verdiği yanıtta “Ben Ankara’nın buna karşı çıkmayacağına % 100 eminim. Benim orada birçok tanıdığım ve iş bağlantılarım bulunuyor ve güvenle söyleyebilirim ki Türkler buna karışmayacaklardır. Azerbaycan açısından bakacak olursak, onlar bundan memnun olmayacaklardır ancak bu konu Gürcistan’ın stratejik çıkarları açısından bir öneme sahiptir ve buna dışarıdan hiçbir kimsenin burnunu sokmasına izin verilmeyecektir” dedi.      


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1590038.html#ixzz2BcKdlgh6
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.