RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Kasım 2012, Pazar 15:51:52 tarihnde eklendi. 982 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Sel Mağdurları

ABHAZYA’DA SELDEN MAĞDUR OLAN 152 VATANDAŞIN ZARARI KARŞILANDI.
Abhazya’da Sel Mağdurları 04/11/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı bilgilendirme bölümü tarafından verilen bilgiye göre, 31 Ekim Çarşamba günü Devlet Başkanı  Aleksandr Ankvab başkanlığında Abhazya Cumhuriyeti’nde 12 Ekim 2012 Tarihinde yaşanan yoğun yağış sonucunda mağdur olan vatandaşların sorunlarının çözümü ile ilgili olarak toplantı yapıldı.


Suhum Valisi Alias Labakhua ve yardımcısı Anzor Kortua, toplantı sırasında devlet başkanına çalışmalar hakkında verdikleri bilgiye göre sel afeti sonrasında mağdur olan vatandaşların hasarlarının belirlenmesi için vali yardımcısı Anzor Kortua başkanlığında hemen hasar tespit komisyonunun oluşturulduğu açıkladılar.


Komisyona 251 vatandaş başvuruda bulundu. Komisyon tarafından başvuruda bulunulan bütün evler ziyaret edildi.


Alias Labakhua “Komisyon tarafından yapılan üç günlük belirlemeler sonucunda 152 vatandaşın zararı olarak Pazartesi günü hemen 6 Milyon 375 Bin Ruble ödendi. Ödemeler ortalaması 20 bin – 100 bin ruble arasında değişiyor. Ödemeler Şehir yönetimi bütçesinden karşılanıyor” dedi.


Aleksandr Ankvab “Ödemelerde Labakhua yada Ankvab soyadlaında herhangi bir ayrıcalık yoktur umarım, çünkü 20 bin alanlardan aradaki 80 binlik fark için söylenti çıkaranlar olabilir” dedi.


Alias Labakhua, böyle bir olayın olmayacağı konusunda garanti vererek “komisyona hala başvurular sürüyor. Son günlerde 73 kişi daha başvuruda bulundu ve inceleniyor” dedi.


Devlet Başkanı, bu tür olaylarda çalışan servislerin dikkatli  bir biçimde çalışmasını ve sorunların çözümüne azami önem göstermesini belirterek, önyargılı yaklaşımlara meydan verilmemesi konusunda uyarıda bulundu.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.