RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Kasım 2012, Cumartesi 10:30:45 tarihnde eklendi. 1126 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

20. Yıl Zafer Şenlikleri

ABHAZYA KÜLTÜR BAKANLIĞI, KURTULUŞ SAVAŞI’NIN 20. YIL ŞENLİKLERİ İÇİN EYLEM PLANI HAZIRLIYOR
20. Yıl Zafer Şenlikleri 03/11/2012. Apsnypress Haber Ajansı’nın devlet başkanlığı basın biriminden aldığı bilgiye göre Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab 2 Kasım Cuma günü, Kültür Bakanı Badrı Gunba ile yaptığı toplantıda, Abhazya Kurtuluş Savaşı zaferinin 20. yılı olan 2013 yılında yapılacak olan zafer şenlikleri hakkında görüştü.


Kültür Bakanı Badrı Gunba, yapmış olduğu bilgilendirme konuşmasında, Rusya Kültür Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirilecek olan ortak çalışma ve projeler hakkında devlet başkanına bilgi verdi. İki bakanlık arasında bu yıl içerisinde ortak olarak 22 etkinlik düzenleneceğini açıkladı.


Abhazya Kültür Bakanlığı, Abbhazya Kurtuluş Savaşı Zaferinin 20. yılı olan 2013 yılı içerisinde bir dizi etkinlik planlıyor.


Devlet Başkanı, etkinliklerin sadece Suhum içerisinde değil de ülkenin diğer bölgelerinde de planlanması gerektiğini vurguladı. Aleksandr Ankvab konuşmasında onarım ve inşaatı süren kültür kurumlarındaki çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmak istediğini belirtti.


Kültür Bakanı, Abhaz Dram Tiyatrosu ve Rus Dram Tiyatrolarında süren onarım çalışmalarının bitmek üzere olduğunu belirtti. Ulusal Kütüphane’nin onarım çalışma projesinin de yakın bir zamanda bitmiş olacağını açıkladı.


Devlet Başkanı, yaratıcı ekip çalışmaları hakkında bilgilenmek istedi. Badrı Gunba, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve çalışmalar içerisinde bu yıl konser, devlet korosu sunumlarının yoğun olacağını belirtti.


Aleksandr Ankvab “Bizler bu tür yaratıcı ekip çalışmalarına destek vermek zorundayız. Koro gibi kurumlarımızın ulaşım sorunlarının çözümü için otobüs satın alınarak onların hizmetine sunmamız gerekmektedir” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info  
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.