RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Kasım 2012, Cuma 17:04:59 tarihnde eklendi. 1265 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’daki Uluslar arası Kuruluşlar

ALEKSANDR ANKVAB “ABHAZYA’DA GÖREV YAPAN ULUSLAR ARASI KURULUŞLARIN ÇALIŞMALARI, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, BAKANLIKLAR VE İLGİLİ KURUMLAR TARAFINDAN İZLENMELİDİR”
Abhazya’daki Uluslar arası Kuruluşlar 02/11/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Kasım Perşembe günü, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab başkanlığında Abhazya’da görev yapan uluslar arası insani yardım kuruluşlarının çalışmaları hakkında toplantı yapıldı.


Abhazya Cumhuriyeti’nde 12 İnsani Yardım Kuruluşu çalışıyor. İçlerinden bazıları 1994 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Leonid Lakerbaya 31 Ekim’de Uluslar arası İnsani Yardım Kuruluşları’nın misyon başkanları ile görüştü. Aleksandr Ankvab, görüşmeler hakkında bilgi aldı.


Leonid Lakerbaya, devlet başkanına verdiği bilgide, uluslar arası insani yardım kuruluşlarının başkanları ile yaptığı toplantıda Abhazya’da farklı konularda yapmış oldukları çalışmaların harcamalarının çok az düzeyde olduğunu belirlediklerini söyledi. Bu yılki harcamalar toplamının 14 Milyon Doları aşmasının mümkün olmadığını belirtti. Başbakan, uluslar arası insani yardım kuruluşlarının ülkedeki sosyo – ekonomik yaşam koşullarının gelişme göstermesine bağlı olarak Abhazya’ya yapılan yardımları azaltma eğiliminde olduklarını belirtti.


Leonid Lakerbaya, devlet başkanının bütün uluslar arası insani yardım kuruluşlarının Gal Bölgesi gibi tek bir bölgede, ağırlıklı olarak da Gal Bölgesi’nde toplanması gerektiği konusundaki önerisini desteklediğini söyledi.


Başbakan, Abhazya için iki uluslar arası insani yardım kuruluşunun çalışmalarının Abhazya için önemli olduğunu söyledi. Bu kuruluşlar, “Kızılhaç” (ICRC) ve “Sınır Tanımayan Doktorlar”. Birinci kuruluş, savaş sırasında kaybolan insanların aranması işlemleri ile uğraşıyor, ikinci kuruluş ise tüberküloz ile savaş ve diğer sağlık sorunlarının çözümü projeleri üzerinde çalışıyor.


Leonid Lakerbaya “Sınır Tanımayan Doktorlar” örgütü çalışmalarını bu yıl kapatmak istiyor, ancak bizim için önemli olan tüberküloz ile mücadele programlarını 2013 ortasına kadar sürdürecekler” dedi.


Aleksandr Ankvab, dün devlet yönetimi olarak Abhazya’da görev yapan uluslar arası insani yardım kuruluşlarının nasıl çalışabilecekleri ve 2013 yılının çalışma planı hakkındaki görüşlerin belirtildiğini vurguladı.


Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, uluslar arası kuruluşların misyon başkanlarının ülkede yapmış oldukları çalışmalar sırasında devlet yönetiminin kendilerine gösterdikleri olumlu yaklaşımdan dolayı memnuniyetlerini belirttiklerini söyledi.


Devlet Başkanı, Dışişleri Bakanlığı ve ayrıca ilgili bakanlıklar ve kurumların Abhazya’da görev yapan uluslar arası kuruluşların çalışmalarını izlemesi gerektiğine dikkat çekti.


Aleksandr Ankvab “Eğer bizler sağlık alanında çalışacak uluslar arası organizasyonların çalışacaklarını hesaplıyorsak, onların 2013 yılı içerisinde tüm yapacakları çalışmaları ve nerede yapacaklarını tam olarak bilmemiz gerekir. Ve bütün bu çalışmalar sadece bizlerin kontrolü altında olmalıdır. Bütün uluslar arası organizasyonların 2013 yılı içerisindeki tüm çalışmaları önceden yazılı olarak hazırlanmalı ve yerel makamlar tarafından koordine edilmelidir” dedi.


Aleksandr Ankvab “Bizler, özel projeler oluşturarak, onların maliyetlerini çıkartarak uygulamalıyız. En iyisi az yapmak, ancak kaliteli ve doğru yapmak gerekir. Son yıllarda onlar burada ne yaptılar, özellikle bu yıl, yaptıkları buna değer mi? Değmez. Sadece bizlere sorun çıkartıyorlar. İşte böyle – bizler onların ne yapmayı planladıklarını tam olarak bilmek durumundayız” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
tuncay halis (A\'gosba) - avrupalilarin
avrubalilarin, goturusu getirisinden fazla olmadigi yerde durmazlar,sayin yoneticilerin dusuncelerine katilmamak mumkun degil.Saygilar.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.