RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Ekim 2012, Salı 16:36:40 tarihnde eklendi. 900 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Siyasi Kurbanlar Günü

30 EKİM, ABHAZYA’DA “SİYASİ BASKILARDA YAŞAMLARINI YİTİRENLER GÜNÜ” OLARAK ANILIYOR.
Siyasi Kurbanlar Günü 30/10/2012. Abhazya Cumhuriyeti, bugünü siyasi baskı sonucunda yaşamlarını yitirenlerin günü olarak anıyor.


Abhazya Parlamentosu Meydanında, Siyasi baskı sonucunda yaşamlarını yitirenlerin anısına dikilen anıt önünde yapılan törene, ölenlerin yakınları, Abhazya Parlamentosu Başkanı Valery Bganba, Başbakan Leonid Lakerbaya, Devlet Başkanlığı Yönetimi Başkanı Beslan Kubrava, Başbakan 1. Yardımcısı İndira Vardaniya, Başbakan Yardımcıları Aleksandr Stranichkin ve Vladimir Delba, parlamenterler, bakanlar, öğrenciler katıldılar. Anma toplantısında ölenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve anıta çelenk bırakıldı.


Bundan bir yıl önce, Ekim 2011’de Stalin döneminin baskıları sonucu yaşamını yitiren Abhazların anısına Heykeltraş  Zurab Zuhba tarafından yapılan anıt parlamento meydanına yerleştirildi.


Törende, Stalin döneminde yaşamını yitirenlerin akrabaları adına konuşma yapan İrma Akirtava “30 Ekim, bugün, baskıları anma günüdür. Ve bugün için bizler mutluyuz, bizlerinde baskılar sonucunda yaşamını yitirmiş olan insanlarımızı anmak için mum ve çiçek bırakabileceğimiz bir yerimiz bulunmaktadır. Devlet yöneticilerine teşekkürlerimizi belirtiyoruz. Bu anıt belki bazı kişileri rahatsız edecektir, ancak varlığı çok önemlidir. Bu anıt, kamplarda uzun yıllar geçirerek yaşamlarını yitirenleri ve katledilenleri anımsatıyor” dedi.


“Siyasi Baskılarda Yaşamlarını Yitirenlerin Mağdurları Birliği” Başkanı Anatoly Pilia “Bugün, siyasi baskılar sonucunda yaşamlarını yitirenleri anma günü. Bugün, anma törenine birçok genç insanımızın katılmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Genç nesiller, halkımız yaşamış olduğu trajik sayfalar hakkında bilgi sahibi olmak ve Stalinist dönemin kurbanlarının varlığını anmak zorundadırlar” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.