RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 09:58:20 tarihnde eklendi. 1561 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İsrail'de yaşayan Adigeler'den

İSRAİL'DE YAŞAYAN ADİGELER'DEN ABHAZYA'YA DESTEK ÇAĞRISI VAR
İsrail'de yaşayan Adigeler'den 06/05/2008. İsrail Cumhuriyeti'nde yaşayan "Adigeler Birliği", Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ'a desteklerini ilettiler, ayrıca, Gürcistan, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Türkiye ve Rusya Federasyonu'nun İsrail Büyükelçiliklerine de Abhazya'ya olan desteklerini belirten mesajlarını ilettiler.

İsrail Adige Birliği'nin yapmış olduğu çağrıda, "Adigeler ile Kardesş Abhazlar arasında derin kardeşlik bağları bulunuyor ve bizler Kfakasyada var olan sorunların barış ortamı içerisinde çözülmesi gerektiğine inanıyoruz, Gürcistan'ın saldırgan tutumu karşısında Abhazya'nın yanında yer alıyoruz" vurgulaması yapıldı.

İsrail'de yaşayan Adige Halkı adına 05/Mayıs/2008 tarihinde yapılan toplantıya katılanlar; "Adibe Hat Press" Haber Ajans Müdürü Ali BGANE; Adige Radyo Yöneticisi Laustan AÇMİZ; "Adige Magazin" İnter net ajansı adına Haron thauho; Adige Xase "NAFİNé adına Rodin BLENEGANSO; İsrail Çerkes Kongresi adına Adnan ORKİ; "Adige Cumhuriyeti'ne Destek Birliği" adına Djadid BGANE.

İsrail'de Yaşayan Adigeleri Abhazya'ya Destek Birliği'nin ikinci adım olarak, İsrail'de ki toplumların bilgilendirilmesi ve Dünya üzerinde bulunan Adige Organizasyonları'nın Abhazya'ya desteğinin sağlanmasını kendisine hedef belirledi. Çalışmaların olumlu sonuçlanması için koordinasyon işlemlerinin hızlandırılmasına karar verikdi.

İsrail'de "KFAR KAME" ve "RİHANİYE" adında iki adige köyünde toplam olarak 4.000 kişi yaşıyor. XIX. yüzyılda yaşanan Rusya-Kafkasya savaşı sonrasında Kafkasya topraklarından çıkartılan adigeler, osmanlı topraklarına gelerek bölgeye yerleşmişlerdir.

İsrail'in dışında, Mısır ve Suriye'de asırlar öncesinde "Çerkes Memlükleri" döneminde bölgeye gelerek yerleşen Kafkas Kökenlilierin saysı da İsrail'de yaşayanlar civarında bulunuyorlar. Dillerini kaybetmiş olmalarına rağmen bu insanlar kendilerini arap olarak görmüyorlar.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.