RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Ekim 2012, Pazartesi 20:37:24 tarihnde eklendi. 817 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vladislav Ardzınba Anıt Mezarı

ABHAZYA’NIN 1. DEVLET BAŞKANI VLADİSLAV ARDZINBA’NIN ANIT MEZARI YAPIMINA BAŞLANDI
Vladislav Ardzınba Anıt Mezarı 15/10/2012. Abhazya Cumhuriyeti 1. Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba'’ın mezar anıt projesi tanıtımı yapıldı. Bilindiği üzere Eylül 2011’de yapılan anıt Projesini Moskova’lı Mimar Sergey Pozdnyakov’un projesi kazanmıştı.


Sergey Pozddnyakov’un anıt projesine göre; anıt mezar, park ve zafer müzesi tek bir bütünlük olarak yer alıyor. Anıt yolu kaldırım taşları ile döşenecek ve engellilerinde rahat bir biçimde yürüyebileceği bir biçimde gerçekleştirilecek. Anıt projenin ikinci bölümünde ise Vladislav Ardzınba’nın anıt mezarını ziyaret edenlerin aynı zamanda Zafer Müzesi’ne doğru rahat bir biçimde geçişleri sağlanacak.


Vladislav Ardzınba’nın anıt mezarı sade bir biçimde granit taşından yapılacak ve üzerinde dürüst ve mücadeleci kişiliğini vurgulayacak olan birbirine dayalı iki kılıç yer alacak. Kılıç sembolü Abhaz kimliğinin mücadeleci ve savaşçı yönünü vurguluyor. Kılıçlar, anıt mezarın iki tarafında ve uyumlu boyutta toprağa sıkıştırılarak sanki savaşın sonunu sembolize eder konumda bulunacaklar. Anıt mezarın çevresinde ihtişamını ve doğal güzelliği bozabilecek bir başka yapılanmaya yer verilmeyecek. Anıt mezarın çevresi özel boyutlarda Selvi ağaçları ve ışıklandırma ile çevrelenecek. Anıt mezarın arka planında Abhazya Cumhuriyeti Bayrağı bulunacak.


Vladislav Ardzınba antı mezarı, park ve zafer müzesi projesi Abhazya Cumhuriyeti’nin 20. Kurtuluş Yıldönümü’ne yetiştirilecek.


Kaynak: www.apsnypress.info             


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.