RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Ekim 2012, Perşembe 15:55:43 tarihnde eklendi. 64835 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KAFFED Provokasyonu

ABHAZYA DEVLETİ TEMSİLCİLERİ, ZAFER GÜNÜ’NDE HİÇBİR YERE GİTMİYORLAR – DEVLETİN HER GÖREVLİSİ, CUMHURİYETİ ZİYARET EDEN MİSAFİRLERİN KABULÜ İLE UĞRAŞIYORLAR
KAFFED Provokasyonu 11/10/2012. «Эхо Абхазии» (№ 31, 9.10.2012) Gazetesi’nde “Adapazarı’nda Zafer Bayramı – Acı Bir Bayram” adlı bir makale yayınlandı. (Makalede, yazar Elena Zavodskaya, KAFFED tarafından Adapazarı’nın Akbalık Köyü’nde düzenlenen şenliğe (Abhazya Devleti Temsilcilerinin) Abhazya'nın Türkiye Temsilcisi Vladimir Avıdzba'nın katılmamasını eleştiriyor – Abbhazyam.com) 


Abhazya Devlet Başkanlığı bilgilendirme Bölümü tarafından, makalede yazılan konular, yazarın bakış açısı hakkında bir makale yayınlandı:


“Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 10 Ekim 2012 tarihinde düzenlediği basın toplantısında, Abhazya Cumhuriyeti’nin İstanbul’da bulunan Temsilcisinin Adapazarı’nda düzenlenen halk toplantısı ve zafer bayramı törenine katılmamasını konu eden makale hakkında açıklamada bulunmuştur.


Zafer Bayramı, Abhazya’da, şehirlerde ve ülkenin köylerinde, vatanın kurtarılması için canlarını feda eden binlerce şehidin bulunduğu her yerde güçlü bir biçimde kutlanmaktadır.


Buraya, her yerden çok sayıda misafir, gaziler – gönüllüler, onların aileleri gelmektedir. Böyle önemli ulusal bayramlarda, devletin tek bir resmi temsilcisi hiçbir yere gönderilmiyor – Her devlet görevlisi cumhuriyetimize gelen misafirlerin ağırlanması ile uğraşmaktadır.


Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızdan, Zafer Günü kutlamalarına gelemeyenler ya da gelme gereksinimi duymayanlar yaşadıkları ülkelerde bu bayramı kutlamaktadırlar. Bu da memnuniyetle karşılanmaktadır.


Basın-yayın organları veyahut Türkiye’deki kaynaklar tarafından – bu konuyu siyasi sorun konumuna getirme girişimini (Bir kez de değil, birçok kez) provokasyon olarak görüyoruz.


Bu bağlamda, makale yazarı E. Zavodskaya’yı yazılarında daha tarafsız ve objektif olmayı öneriyoruz.” 


Kaynak: www.apsnypress.info   
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Şiş Nani - Provokasyon
Ey Abhaz halkım, bizi ne güzel uyutuyorlar. Nerdesiniz Ayhabılar, biz diasporalıları uykudan uyandırın lütfen. Şu haddini aşanların haddini bildirin lütfen.
Türko - Türkiye Cumhuriyeti
TC nin seksendokuzuncu kuruluş yıldönümünde, sığınarak tüm olanaklarından yararlandığınız TC de birbirinizle didişeceğinize daha olumlu mesaj ve yorumlar yapmanız gerektiğini hatırlatır cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü kutlarım
asiye görba - hey atanur
herkesi eleştirmeyi bırakında hacının dediklerine kulak verelim. yorumcu haklı atanur haklı editör en haklı abhazlar her şeyde haklı
Atanur - Yorumcu
Evet oncelikli islerimizi halletik insanimizi medeni mekanlara kavusturduk sayin yorumcu ben ismimi yazarak yorum yapiyorum sizde isminizi yazacak medeni cesareti gosterirseniz calakalemde olsa sizede cevap veririz hatta sizden yazim sekilleri hakinda bilgide alabiliriz hatta bu kininizin sebebinide ogrenebiliriz sayin yorumcu biz bu camiaya faydadan baska zarar vermedik ama sizin engin fikrinizi alarakta hareket ederiz sayin yorumcu.
Hacı - Bayramınızı Kutlarım
Abhaz fedci, ruscu, türkcü, gürcücü, dinci her ne olursa olsun tüm abhazların mübarek kurban bayramlarını kutlar hayırlara vesşle olmasını allahtan dilerim. Bayramlar küslüklerin kırgınlıkların kaldırıldığı günler olduğuna göre yorumcularında bu islami güzelliğe riayet etmeleri arzumdur.
yorumcu - dinime küfreden müslüman olsa
Sn Aksoy hatırlıyorum bir yazınızda dernek yönetimine tuvaletleri onarmak için filan geldiğinizi yazıyordunuz hedef böyle belirlenmiş ise çalakalem yazılan yazılarda sizinkiler gibi tutarsız ,uslupta aynen sizinki gibi seviyesiz olur ,utanmadan başkalarınada dikkatli yazalım diye fetva verilir,buna dinime küfreden Müslüman olsa denir.
Semih Asuwa cevap - Son cevap
Semih bey amcazademiz kendi icin kraliyet kurmadi sadece genel kurul teveccuhu ile baskan secildi onumuzdeki yilda siz baskan olabilirsiniz Bizim yoneticisi oldugumuz dernekteki degisimi gorebilmeniz icin oncelikle bizim dernege gelmeniz gerekiyor disaridan ahkam kesmekle olmuyor bu isler biz oncelikle toplumumuza yakisir mekanlar meydana getirip daha sonra oralarda ahkem kesmeyi uygun bulduk boylede devam edecegiz insallah herkese yolunda basarilar dileriz kim nereye istiyorsa orada olur yanliz sunu herkes bilecekki Turkiyedeki Abhazlarin ust kurumu Abhaz Fed dir bunu herkes kafasina kazisin
Aşuwa Semih - Mutluluklar Dilerim.
Atanur bey,Eleştirilerimizi savunma mekanizmanızı çalıştırma sebebi herhalde amcazadeniz den olmalı.Doğaldır, ama olumsuzlukları görememeniz veya görmek istememenize anlam veremiyorum.Yöneticisi olduğunu söylrdiğiniz derneğinizin dünü ve bugününü kıyaslarsan federasyonunuzun toplum içinde yarattığı kangreni daha iyi görürsün.Hangi derneğinizin içinde huzur kaldı.Hangi derneğiniz ve doğal olarakta federasyonunuz ne ürete bildi.Bu üreticiliği becerebileceğine siz beyensenizde beyenmesenizde inanan abhaz sayısı çok azdır.Temsil etme yeteneği için bilgi ve beceri gerekir.Bunların hangisi mevcut fed-inizde.Size kolay gelsin,mutluluklar sizi temsil eden fed-inizle.
Atanur - Aşuwa Apsuasına cevap
Semih bey Abhazlar niye kendilerini yanlızlaştırıyorlar?Açıklarmısınız Abhazların örgütlenmesinin kime ne zararı var?Abhaz Fed elbetteki Abhazların üst kurumudur,fakat siz Abhaz olarak temsil edilmediğinize inanıyorsanız bu sizin probleminizdir evet istesenizde istemesenizde Abhazlar ile ilgili bir konuda Abhaz Fed e veya Abhazyanın resmi temsilciliğine başvuracaksınız bu sizin neden ağrınıza gidiyor Abhazlar kendilerini örgütlüyor diye diğer kardeşlemizden ayrılmadıkki?Kendi paronayalarınızın herkesce kabul görmesini düşünmüyorsunuz herhalde gelmesi ve gelmemesi bukadar önemli değil ise burada bukadar feveran etmenin manası nedir.Ayrıca bu ülkede neden Adıgey cumhuriyetinin kuruluş yılı Kabartey Balkar cumhuriyetinin kuruluşunu kutlamaz bu Kaffedler Kafkas dernekleride Abhazya nın ayayrası bu kadar raiting yapıyor Abcaba Abhazyadaki Rantın Abhazların elinde olmasımı?Mesela siz Rusyadaki Abazinler ile ,ilgili ne tür bir çalışma içindesiniz veya kaç kere gittiniz oralara ? Biraz aynaya bakalım lutfen biz temsil ettiğimiz kitlenin ihtiyaçları için elimizden geleni yapıyoruz bunu yaparken Adıge Abazin Abhaz diye ayırmıyoruz isteğimiz sadece ve cadece Milletimizi örgütlemek bizaz dikkatli yazalım sizden yağacak rahmete kimsenin ihtiyacı yok gibi laflar yersizdir bizim rahmetimizde yok yağmasıda mümkün değildir.
Aşuwa Semih - İhtiyaç Yok
Birilerinin kutuplaşma isteğine katkıda bulunayım.Abhazlar hızlı bir şekilde kendilerini yalnızlaştırmaya çalışıyor vede başarılı oluyorlar.Kendilerini tüm abazaların temsilcisi sananlar kendilerini ne kasar temsil edebiliyorlar.Bi kardeşemizde temsilci hususunda Abhaz-Fed-e müracaat etseydiniz diyor.Sizden yağacak rahmete kimsenin ihtiyacı yok.Temsilci gelse ne olu gelmese ne olur.Bugüne kadar yiyip içmekten başka ne yaptınız.
meralatan - Abhazya Cumhuriyeti Devleti
Temsicisinin gelirini devlet olarak karşılarsa, o da davetlere icabet edebilir ancak; maaşı birtakım kişi veya kuruluş tarafından karşılanan temsilcinin bağımsız hareket etmesi beklenemez eilnde davetiye olsa bile.
Özen Sanbay - Abhazya Cumhuriyeti Devleti
27.09.2012 – 15.10.2012 Tarihleri arasında Abhazya’da idim. Geldiğimde aile içerisinde bazı sağlık problemleri ile karşılaştığımdan çevremde olup bitenlerden haberdar olamadım. Aslında çok şey de kaybetmemiştim. Tartışmaların arasında öyle ifadeler var ki insan ister istemez üzülüyor. Abhazya’ya 30 Eylül nedeni ile katılanların sayısı tartışma konusu yapılarak sen yalancı ben doğrucu tartışmasına dönüştürülmüş. Ne kadar faydalı olur bilemiyorum ama Abhazya’da yayınlanan bazı gazeteleri aldım. O gazetelerde Akbalık organizasyona katılan kişi sayısını gazetenin biri (Nuşnar Gazatesi) 15.000 – (Eko Abhazya) 5.000 kişi diye yazmış. Bu gazeteler gazetelikten çıkmış, birilerinin yönlendirme ifadelerini yazıya dökmüş. Akbalık organizasyonuna katılanlardan öğrendiğim ise 3000 kadar kişi vardı onlarında çoğu At yarışı başladığında alanı terk ettiler dedi. Bir iddiaya göre Abhazya temsilcisi Sayın AUZBA Vladimir Camal sözü edilen organizasyona davet edilmiş. Eğer bu ifade doğru ise mutlaka yazılı bir metin ellerinde vardır, bir suret saklamışlardır, göstersinler. Abazalıkta cenaze habercisinin haber verme şekli, düğün davetiyesinin dağıtılması ve davet şekli, Misafirliğe gidecek olanların daveti ve çağrılma biçimi, daha bir sürü davet şekli yazılı olmayan ama yaşanan alöyfe kuralları içinde bellidir. Davet ettik diyenler bu kurallardan hiç birine uymamıştır. Birileri tanısın tanımasın bugün Abhazya Cumhuriyeti Devleti Temsilcisi Sayın AUZBA Vladimir Camal’dir. Ve Sayın temsilci bırakın uluslararası kuralları aslı Abaza olanlarca bile (Hatta bir dönem Komite üyeliği, bir dönem Dernek Başkanlığı yapmış bir zat ile) Organizasyonun yapılacağı tarihten bir gün önce telefonla Sayın elçimizi arayarak Ben yarın Akbalığa gidiyorum, Sende gelmek istersen ben seni alayım beraber gidelim demiştir. Davet denilen şey bu telefon görüşmesi ise yapılan davet bundan ibarettir. Peki, bu telefon görüşmesini sen nereden biliyorsun diye soruyorsanız, Sayın elçimizin telefonu 24 saat açık arayıp sizde sorabilirsiniz. Önce kutluyoruz dediğiniz devletin temsilcisine bir kutlama ziyareti yapacaksınız, onun davetine icabet edeceksiniz. Kendisini aranızda görmek istiyorsanız 10 – 15 gün önce yazılı davet göndereceksiniz. Karşınızdaki kişi Abhazya Cumhuriyeti Devletince görevlendirilmiş, nerede ise 20 yıl boyunca bu ülkede yaşıyor. Bu gün telefon edip yarın bize katıl demekle olmaz bu işler.
Atanur AKSOY - Cumhur Bey cevap
Cumhur bey tabiki ilelebet Abhazya ya gidip bu etkinliklere katılamayacağım ama Türkiye deki Abhaz toplumunu temsil edenlerin temsilcileri bu kutlamalara yerinde katılmak zorundadır çünkü zafer orada kazanılmıştır.Sizinde dediğiniz gibi bu kutlamalar bütün kafkaslıların yaşadığı her yerdede yapılacaktır Ancak bu kutlamaları sığ tartışmalara kurban etmemek gerekir Akbalık ta yıllardır bu organizasyon yapılmaktadır son zamanlarda Ayayra kutlamalarına dönüştürüldü keşke bütün kafkas toplumunun örgütlerinin katıldığı daha büyük organizasyonlar yapılabilse ama sırf Abhaz kökenli soydaşlarımız kendi örgütlenmelerini başlattılar diye tukaka edildiler evet başlangıcı biraz tartışmalı ve hoş bir şekilde olmadı ve hala bir takım sıkıntılar içinde örgütlenme devam ediyor işte sırf bu yüzden Benim ayayram senin Akbalığın, Komitenin resepsiyonu diye bir avuç insan birbirimiz yiyoruz.Bağzı insanlar ellerindeki mevki ve titri kaybetmemek için böyle abuk subuk söylemler ile ortaya çıkıyor bu hem Kaffed hem Diğer kesimlerin içerisindede böyle.Halbuki Akbalık düzenlenirken bir yazı ile Abhaz Fed e bildirilse Abhaz Fed gerekli alakayı gösterirdi.Belki Türkiyede kalan yönetim kurulu üyeleri Akbalıkta olurdu ama yok çünkü Kaffed Abhaz Fed e böyle bir talepte bulunamaz çünkü oradada bu işlerin böyle olmasından nemalanan bir kitle var.Aynı Komite denen gurup gibi Komite denen toplulukta bu işlerin kendi ellerinden gitmesini istemiyor hatta genel kurulların tercihini bile hiçe sayıyor keşke her sen Abhazya nın Adıge yin kuruluş yıldönümlerine yüzlerce kişi oraya gidip katılsa keşki buradaki kutlamalara binlerce kişi katılsa ama kısa vadede böyle birşeyin olması mümkün görünmüyor
Cumhur Bal - Doğru söyleyene göre deyişmez
Özür dilerim son sözümü unutmuşum. Söyleyen hanesini kapatarak doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebildiğimizde adam olacağız. Sizinkiler söylerse yanlış, bizimkiler söylerse doğru. İşte bizleri adam etmeyende bu haller.Tekrar Selamlar
Cumhur Bal - Güneş Balçıkla Sıvanamaz
Atanur Bey Özür dilerim. Bey, hanım hitapları önceki yazılarda karışınca karışıklık devam etti. Tekrar özür dilerim. Atanur Bey aslında malum provakatörler sayesinde bir çok konuyu yanlış ve yararsız bir şekilde tartışıyoruz. Abhazya’nın zafer kutlamalarına katılmak için Abhazya’ya gitmekten, gidebilmekten daha güzel ne olabilir ki. Keşke 100 ler değil 1.000 ler ile katılabilsek. Ama ne yazık ki zamansızılık, parasızlık vs gibi bir çok nedenle insanlarımız bu kutlamalara katılmak için Abhazya’ya gidemiyor. Birde bu kutlamalara en çok katılan/katılabilen birisi olarak şu gerçeğide söylemek istiyorum. 1 katıldınız, 2 katıldınız, 3,4 katıldınız sonra. Yani ömür boyu bunu yapabilmeniz mümkün değil ki. En azından bir çok insanın bunu yapabilmesi mümkün değil. Peki o zaman Abhazya’nın zafer heyecenını yaşamayacak/yaşayamayacakmısınız? Şehitlerinizi, gazilerini anmayacak hatırlamayacakmısınız. Dolayısıyla Abhazya’nın zafer gününün diyasporada, Abhazya’nın bağımsızlığını tanıyan, tanımayan her ülkede, bir Abazanın, bir K.Kafkasyalının yaşadığı her yerde; yaşamayan yerlerde de Abhaz dostlarının kutlamasından daha güzel ne olabilir ki (keşke bu olabilse). Zaferler, başarılar, güzellikler kıskanılarak değil paylaşılarak büyür. Gelelim Akbalık’taki kutlamalara temsilci gönderilmemesi meselesine. Organizasyon komitesinin Abhaz yöneticilerini bu etkinliğe davet ettiğini biliyoruz. Tabiki insanlar her davet edildikleri yere çeşitli nedenlerle katılamayabilirler. Ama hiç değilse bir mesaj ulaştırırlar. Şimdi bunların hiç birisinin yapılmayıp efendim şöyle, böyle demek doğru deyildir. Hele birilerinin devlet STK ları muhatap almaz, öyle her kutlamaya temsilci göndermez gibi gerçek dışı şeyleri kabul etmek mümkün değildir. En hafif tabir ile buna Kargalar güler. Ben iddia ediyor ve altını kalın çizgiler ile çiziyorum ki ben önümüzdeki yıl Almanya’nın kuruluşunun bilmem kaçıncı yılı kutlamalarını köyümüzde yapayım Almanya hükümetinden bakan düzeyinde temsilci katıılır. Almanya’nın ne tanınma ne de başka bir derdi olmamasına rağmen bunu kendi bağımsızlıklarını kutlayan bir kitleye saygı diye yapar. Dolayısıyla kimse kimseyi kandırmasın. Akbalık etkinliklerine katılanların kaybettiği bir şey yok ama üzücü olan Abhazya bir temsilci göndermemekle çok şey kaybediyor. Sorun bu. Ali, Ahmet… bunun için konuyu tartışıyor yoksa kendileri bir şey kaybettiği için değil. Polemiğe girmemek ve gereksiz şeyler ile sizlere zaman kaybettirmemek için editörün konumuzla hiçbir ilgisi olmayan yazısına cevap vermeyeceğim. Selamlar
Fatih Atan (A\'tanba) - Güneşi Balçıkla Sıvayanlar

Sevgili Cumhur Bal; Güneşin Balçıkla sıvanamayacağından söz ediyorsun. Bu deyim gerçekten doğrudur. Ancak doğru insanlar kullanırsa söz yerine oturur.

 

Öncelikler şunu belirteyim. KAFFED ve “İçimizdekiler” Akbalık’ta toplanan insan sayısını önümüzdeki yıl daha da arttırabilir. Ancak niteliği değişmediği sürece kadük kalacaktır.

 

Nedenine gelince, Akbalık şenliklerinde, Abhazya Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığını tanımayan, 1996 yılından bu yana Abhazya’ya ekonomik, siyasi, askeri ve kültürel ambargo uygulayan, 2008 Ağustos savaşında 2000’e yakın sivil Güney Osetya vatandaşını katleden Saakaşvili rejiminin askeri alt yapısını hazırlayarak saldırmasına ön ayak olan bir yapının valisi ve diğer temsilcilerinin “Abhazya’nın zafer Bayramı”ndan söz etmeleri Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporası açısından bir anlam taşımayacağını bilmen gerekir.

 

Ayrıca, Türkiye’de Abhazya Cumhuriyeti’nin resmi bir temsilcisi bulunmaktadır. KAFFED eski başkanının Abhazya Temsilcisi ve Abhaz kadınları hakkındaki görüşleri herkes tarafından bilinmektedir. Bu kişinin bugüne kadar Abhaz halkından bu görüşleri nedeni ile bugüne kadar özür dilemediğini biliyorum. KAFFED’in yaklaşımı da acaba eski başkanın görüşleri gibimidir?

 

Ayayra şenliklerine Abhazya Cumhuriyeti Temsilcisi çağrıldı mı? Yoksa Ayayra şenlikleri düzenleyicileri de Abhazya temsilcisini tanımıyorlar mı?

 

Gelelim provakatörlüklere, Wikileaks belgelerinde yayınlanan ABD Ankara Büyükelçiliği temsilcileri ile yapmış olduğunuz görüşme tutanaklarında belirtilen “WikiLeaks: KAFFED - ABHAZYA'YI BATIYA YÖNLENDİRMEK İÇİN TÜRKİYE İLE OLAN SORUNUN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR" görüşmeleri dışında daha başka hangi batılı ülkeler ile görüşmelerde bulundunuz. Evet, güneşi balçıkla sıvamak istemiyorsanız, ileride sizin dışınızda yayınlanmadan yapmış olduğunuz diğer görüşmeleri yayınlayın da bizler de öğrenelim. (Not Wikileaks Belgesi 17/09/2011 tarihinde Abhazyam.com da yayınlanmıştır)

 

Abhazyalı yazarın KAFFED ve “İçimizdekiler” ile olan yakınlık derecesini açıklarsanız seviniriz.

 

Şunu bilin ki Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporası kimlerin, hangi kurumların neler yaptığını ve neler düşündüğünü çok iyi biliyor ve izliyor.

 

Abhazya Cumhuriyeti Devleti Temsilcilerine ve Abhaz Kadınlarına bakış açıları tescil olunan bir bünyenin yanında bulunan ve onların etkinliklerine katılan ve kendilerinin Abhaz olduğunu söyleyenlerde ulusal kimliklerini sorgulasınlar diyorum. Saygılarımla.

Atanur Aksoy - Cumhur Bey Cevap
Cumhur bey oncelikle bayan olmadigimi tekrar vurgulamak isterim.Beyefendi Abhaz Fed in sitesinde yazili olan liste gemi ile seyahat edenlerin listesidir o sayinin iki kati ucak ile degisik tarihlerde Abhazya ya ulasmistir bu gidenlerin 10 kisi kadari protokoldur muhtelif dernek temsilcileri ve Federasyon yekilileri . Zannedersem bu kismini acikladaim diger konu ise Ankuab gidici gibi cumle kurmussunuz tabiki secimle gelen secimle gidebilir buda gayet dogaldir.Ama kimin gelip kimin gidecegine siz biz degil Abhazya halki karar vermektedir bizler ise Abhaz devletinin secilenine saygi gostermekle yukumluyuz birdahaki yil Abhaz Fed ile irtibata gecer istediginiz yetkilinin organizasyonlariniza katilmasini saglarsiniz
Cumhur Bal - Güneş Balçık ile Sıvanamaz
Mübarek Editör değil sanki Özel Yetkili Savcı. Madem yazıyı beğenmedin istediğin gibi redakte edip öyle koysaydın. Editör olarak cevap vermenden ve tabi daha önemlisi veriş biçiminden kimin provakatör olduğu anlaşılıyor. Güneş Balçıkla Sıvanamaz: 30 Eylül’de Abaza ve Adıge halkları başta olmak üzere tüm Kuzey Kafkas Halkları Akbalık’ta idi. 30 Eylül’de Türkiye Cumhuriyeti Devletini Sakarya Vilayetinde temsil eden Vali de Akbalık’ta idi. Devleti temsil eden Vali orada yaptığı konuşmada Abhazya’nın zafer gününü kutluyor. Bunun ne anlama geldiğini ve ne kadar önemli olduğunu anlayan anlar. 30 Eylül’de Türkiye Cumhuriyeti Devletinin eski bakanları, millet vekilleri, Adapazarı ve İlçe Belediye Başkanları, Ziraat Odaları Başkanı gibi bir çok kişi ve daha önemlisi 5.000 in üzerinde insan Akbalık’ta idi. 30 Eylül’de Akbalıkta sadece Abhazya’dan temsilci yoktu. Değerli okurlar bu garip değilmi ?Abhazya yönetimi diyasporasına bir temsilci göndermeyi bile çok görmüştü. Abhazya’lı gazeteci soruyor ’Neden Türkiye diasporasının ayaayra kutlamalarına temsilci göndermediniz ? Vs, vs,vs, vs, vs. Gelin bu vs, vs leri diyasporaya anlatın. Tabi diyaspora gibi bir derdiniz varsa.
Cumhur Bal - Sabote eden adres yanlış

Abhazların üst kurumu olan Abhaz Dernekleri Federasyonu 100 kişiyi aşkın bir heyet ile bizzat Abhazya cumhuriyetinin misafiri olmuş,devlet başkanınca kabul edilmiş ve ana vatanda bu kutlamaları yapmıştır. Yaw ne var bunda Abhazya devleti 10 tane kardesini misafiri zafer bayraminda agirlamis cokmu? Atanur Hanım bu iki paragrafta size ait. Abhaz-Fed sitesi katılımcı isimlerini yayınlamış ve sayı orada 50 görünüyor. Allaha aşkına öncelikle bu sayı bir netleştirin ki Abhaz yönetiminin ful mesai ile ağırlamak durumunda kaldığı sayıyı bir bilelim. Ben Abhazya’nın 1-10-15-17-18 bağımsızlık kutlamalarına katılmış birisi olarak orada yaşanan atmosferin ne kadar etkileyici ve duygu dolu olduğunu biliyorum. Ancak 600.000 Abaza’nın (5.000.000 K.Kafkasyalının) yaşadığı söylenen Türkiye’de (Tanzanya demiyorum, ki Tanzanya’da da bir STK Abhazya’nın bağımsızlığını kutlayacaksa oraya da temsilci gönderilmelidir) Abhazya’nın bağımsızlığının kutlanmasından daha doğal ne olabilir ki. Burada doğal olmayan Abhaz yönetiminin bunu görmemezden gelmesi hatta sabota etmeye çalışmasıdır (Yani ortada bir sabote var ama bunu yapan Kaf-Fed değildir. Sanırım Editör yanlış başlık atmış). Güneş balçıkla sıvanamaz. Ankuab gidici ama gerçekler kalıcıdır. Saygılar

 

Editör Yorumu: Değerli yorumcular, yanlış anlamalara yol açmamak için isim soyadlarınız ile yorumlarınızı yazarsanız, insanların cinsleri ile uğraşmak isteyen kişilerin provakatif yazılar yazmalarına yol açılmamış olur.

 

Sevgili Cumhur Bal, başlık yazısı Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı yazısı içerisinden çıkan bir deyimdir. Özellikle sizin provokatörlük konusunda derin deneyimleriniz bulunmaktadır. Çevrenize bakmanız gerekmez. İnsanlar gidicidir ancak düşünceleri ve inşa edilmeye çalışılan Abhazya Cumhuriyeti kalıcıdır.

 

Provakatörler ve eylemleride insanların belleklerinde izler bırakacaktır ve ders olarak yeni neslillere örnek olarak gösterilecektir. KAFFED'in eski bir yoneticisi olarak sizde bunu çok iyi bilirsiniz.

 

Saygılarımla.       

Atanur - Natho bey cevap
Natho bey bizde cok genc sayilmayiz 40 li yaslarin uzerine geldik.Sunu belirtmekte fayda var kimse kimsenin yaptigi hizmeti yok saymiyor burad kimse sinkafli bir cumle kurmadi evet Komiteyi kuranlarda Kaffedi Abhaz Fedi kuranlarda bu halkin cocuklari bizim karsi ciktigimiz kurulan komitelerin kendilerini herkesin ustunde bir konuma koymalari telefona gelen otv gibi kalmalari karsi ciktigimiz bu sadece ve cadece demokratik yollarla gelenlere saygi gostermeleri yoksa kimse yapilan hizmetleri unutmaz
Atanur - Cevap
Yaw ne var bunda Abhazya devleti 10 tane kardesini misafiri zafer bayraminda agirlamis cokmu? Ben evimde agirliyorum bukadar adami yok illa ben bir sekilde size bok atacagim diyorsaniz sozum yok ayip ama ya daha iyisini biliyorsaniz buyrun gelin bizde size yardimci olalim paramizla emegimizle ne diyorsaniz onu yapalim uzaktan maval okumayin herseyi elestirin oturdugunuz yerden ne guzel be size cevap vermiyorum bundan sonra
Natho-Gıbni Zihni - Nankör
Ben, Natho bir baba (5 yaşında kaybettim) ve Gıbni bir anneye (48 yaşımda kaybettim) mensubum.Bu siteyi taze ve canlı haberleri nedeniyle takip ediyor ve kutluyorum.İlk defa yorum yapıyorum.Yorumculardan öz soylarını yazanların soylarını tabiki biliyorum.Fakat şahısları tanımıyorum. Onun için hiçbir yorumcunun adını anmadan yorum yapacağım.Tahminen yorumcuların çoğu genç.En azından benden genç olduklarını sanıyorum. Bakınız,Kafkas halkları özellikle adıge,abaza,ubıhlar kader-daş ve kandaştırlar.Buna itirazı olacak yoktur diye düşünüyorum.Bu kardeşler savaşlarla asırlar geçirmiş ve sürgün yaşamıştır. Asırlarca savaşan ve sürgün yaşayan kardeşler atalarının intikamını almak ve ruhlarını rahatlatmak için yakın tarihimizde ilk ama ilk defa galip geldiler.yine hep birlikte ve zafere ulaşarak. Türkiye.de tüm engellemelere rağmen örgütlenmeye çalışıyoruzken Apsını karıştı.Örgütlenme çalışmalarını yapanlar derhal bir komite kurdu.Komiteyi kuranlar bugünkü Kaffedi kuranlardır.Bunların hizmetlerini yok saymak veya tanımamak nankörlüktür.Büyük hizmetkarlıkları olmuştur.Bunlara bugün sinkaflık yapanların o günleri yaşamadıklarına kanaatkarım.Bu sinkaflık içinde bulunanlar hangi mevkı ve ünvanda dahi olsa ihanet içindedir. Dikkatinize arz ederim, devlet yöneticileri maskelidirler.Beyinleri asla fikren ve zikren bağımsız değildir.Birilerinin talimat ve güçlerine makamlarını korumak için itaat ederler.Bu tavırlarını kamufle etmek için güçlü insan ve kurumlarını (karalamakla) kullanırlar.
Çegem Kaya - Browa
Sn,Atanur.Demekki protokolün ücretlerini Abhazya ödemiş.Maşallah bu ne zenginlik.Bu zenginliği birazda halk'a yansıtsalar diyorum.Bu protokol halkın rıskını kullanmaktan ne zaman vaz geçecek.Ayrıca Akbalık'taki Ayaayrayı düzenleyenlerden değilim.Fakat manidar ve yararlı bir etkinlik olduğunu takdirle söylüyorum.
Atanur - Cevap
Nejat bey kutlamalar esnasında Abhazyada değilseniz kimsenin sözüne aldanmayın bu akşam Kanal A belgeselini izleyin heyetin içindeydim ve gayet iyi karşılandık herkes ilgisini alakasını eksik etmedi ayrıca protokolun bütün ücretinide Abhazya devleti karşıladı Dolayısı ile Abhaz fed 0 gibi bir anlayış abartı olur Kaffed için birşey söyleyemem bilgim yok diğer bahsettiğiniz komiteyi biz tanımıyoruz seçimle gelip hesap genel kurullara hesap veren tüzel kimlikleri kabul ediyoruz. Turko bey: Abhazyanın bağımsız devlet olduğunu illa Abdullah Gül ve Tayyip le muhatap olmasına bağlamış bu bağlamda Vladimir Putin ile Daniel Ortega veye Chavez bostan korkuluğu oluyor beyefendi Abhazyanın bağımsızlığını kabul edip etmemesi Türkiyenin sorunudur Abhazya nın değil bu şekilde Abhazya yı küçümseyemezssiniz. Çegem Kaya içinde birkaç söz söylemek istiyorum öncelikle ben hanım değil erkeğim İst Abhaz Kültür derneği bşk yardımcısıyım Akbalık ta kutlama varken İstanbul derneğimizinde resepsiyonu vardı yabancı elçilerinde bulunduğu bir toplantıdaydı elçilikteki resepsiyon ise 28 indeydi emin olun sizde bu tarihlerden farklı bir tarihte yapsaydınız kutlamayı bizde dernek olarak katılırdık.
Nejat Can - Bu kadar da olmaz..
Kutlamaları için Abhazya'da bulunan Abhaz-Fed heyetinide nasıl karşıladığını çok iyi biliyoruz.Abhazya sokaklarında bunları konuşanlar mevcut.Bu durum da Komite ''O'' Kaffed ''O'' Abhaz-Fed ''O'' Yoksa cevap sitenizin anketinde mi? Birde bir hanım efendi Adıgeyin kuruluş kutlamalarına atıfta bulumuş.Allah akıl versin diyorum.
Türko - Denklik
Abhazyanın bağımsız devlet olduğunu, Abhazya Devlet Başkanını TC nin sayın Cumhurbaşkanı ve sayın Başbakanı ile muhatap olabildiği zaman anlarız. Anlaşıldımı....Abhaz yetkililerin TC ye nasıl gelebildiklerini hatırlamaya çalışın sayın yorumcular
Hükümet - atan zihniyeti
Türkiyeyi yöneten zihniyetin türkiyeli abhazlardan yüzde doksanbeş oy oaranıyla destek gördüğünü hatırlatırım. Ekmeğini yediğin TC nin bacağına saracağınıza şükrediniz şükrediniz sayın fatih bey....
Geveze - herkes benim gibi düşünecek
ey editör efendi, attın bir provake başlık yorum yapana yorum yapmak da neyin nesi. herkes senin gibi düşünmez bunu kafana sok artık. çerkez düşmanlığından gına geldi yav. Sayın Çegem Kaya doğru tespitlerde bulunmuş, ona katılıyorum
Çegem Kaya - Nasıl Siyaset

Atanur hanım; Küçümsenmeyecek bir etkinlik ve yoğun bir katılım.Abhazya yetkililerinin illaki halkımıza vermeleri gereken mesajları olmalıdır.Lobi,lobicilik böyle birşedir. Sayın Editör Abhazya'nın Türkiye Temsilcisine davetiye gidip gitmediğini bilmiyorum.Fakat Abhazya'ya gönderidiği duyumumuz var.Onlar temsilcisini görevlendire bilirdi.Her ne olursa olsun bu katılım potansiyeli yetkililerce değerlendirilmeliydi.

 

Editör Yorumu: Sevgili Çegem Kaya; yazından hala Abhazya'nın bir devlet olduğu bilincinin olmadığı anlaşılıyor.

Abhazya Cumhuriyeti bağımsız bir devlet, KAFFED Türkiye'de bulunan bir STK'dır. Abhazya Cumhuriyeti Devleti STK'nın muhatabı olamaz. KAFFED'in muhatabı Abhazya'da bulunan STK'lardır. Bunu hala anlayamadınsa konu hakkında Eho Abhazya'da yazılan makalenin yazarını yakından tanıyan KAFFED'in uzun sakallı ustasına sor o sana anlatsın.

.

Atanur - Kutlama Mevsimi
Değerli site müdavimleri Öncelikle hiçbir devlet kendi ulusal bayramını ülke dışına gönderdiği yetkililer ile kutlamaz diplomatik nezaket gereği kutlamayı yapan ülkeye temsilciler yollanır.Ayrıca Abhazya Türkiye temsilciliğinde resepsiyon verilmiştir buna ilave olarak İstanbul Abhaz kültür derneği gece düzenlemiş bütün yabancı misyon şefleri davet edilmiş ve bu geceye iştirak etmişlerdir En önemlisi Türkiye deki Abhazların üst kurumu olan Abhaz Dernekleri Federasyonu 100 kişiyi aşkın bir heyet ile bizzat Abhazya cumhuriyetinin misafiri olmuş,devlet başkanınca kabul edilmiş ve ana vatanda bu kutlamaları yapmıştır. Abhazya devleti elbette ilelebet varolacaktır ama Abhazya cumhuriyetini muz cumhuriyeti stasü vermek isteyenlerde ilelebet hüsrana uğrayacaktır. Abhazya kurtuluş bayramını sırf sidik yarışına çevirip her yıl muntazaman muhalefet amacı ile kutlayanların işi başka boyutlara çekerek meşrulaşma çabaları makul görülebilir ancak aynı kitlenin Adıgey cumhuriyetinin 21.kuruluş yılı ile ilgili ne türlü bir organizasyon düzenlediği muammadır bizce aynı özverinin Kardeş Adıge cumhuriyeti içinde gösterilmesi gerekirdi sadece bu bile olayı açıklamaya yetmektedir.
Çegem Kaya - Provokasyon mu?

Sayın Atan; Bence provokasyonu yapan KAFFED Provokasyonu başlığını atandır.Her ülkede yönetenleri takdir eden ve eleştiren medya mevcuttur.Diasporada yaşayan kurum ve halkların Abhazya'nın Zafer Bayramını kutlaması kadar doğal ve manidar ne olabilirki! Takdirle karşılanması gereken bu tür etkinliklerin aleyhine olmak esas ihanet değilmidir. Yoksa Gazetecinin yazdığı bu makaleyi KAFFED'inmi yazdırdığı sanılıyor.Sayın Ankuab Devlet Başkanıdır.,Yönetmekle görevlendirilmiştir.Abhazya sadece yönetenlerin değil tüm abhazlarındır.Ankuab dün yoktu-Bugün var-Yarında olmayabilir.Abhazya her zaman var olacak ve bu varlığını kutlayacak binlerce insan hep olacaktır.Ankuab siyatçidir.Diyasporanın çok güçlü olarak kutladığı Ayaayra Kutlamalarına bir temsilci gönderememenin eksikliğini kara bir savunma mekanızması ile gidermeye çalışmıştır.Umrumuzda da değildir,Birileri böyle istiyor diye bu anlam ve değer yüklü günü kutlamaktan geri kalınmayacaktır.Doğru ve verimliliği gören insanlar elbetteki eksikliği yapanlara eleştirilerini yapacaktır.Buna halkın uyanışı da diyebiliriz.Bu etkinlikler birilerini yağlamak,birilerinin gözüne girmek için değil Vatan için yapılmaktadır.Bu böyle biline.Yani beyefendiler ister katılır,İster katılmaz.Fakat kandırıldıklarını bir gün anlayacaklardır.

 

Editör Yorumu: Sevgili Çegem Kaya; Öncelikle Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olduğunu, Abhaz Diasporasının ve Kafkas Diasporası yaşayanlarının bir kısmı gibi sizlerde belleklerinize yerleştirin.

 

Devletler ulusal bayramlarını kendi elçiliklerinde düzenlerler ve misafirlerini orada kabul ederler.

 

Abhazya Cumhuriyeti Devleti Türkiye Büyükelçisi Vladimir Avıdzba’da Ayayra Zafer Bayramı kutlamasını, 28 Eylül’de Elçilik Binasında yapmıştır. Diasporada ki bütün kurumlara katılım daveti yapmıştır. Bu davete katılmayan kurumlar ve Abhazya Cumhuriyetini bağımsız bir devlet ve Vladimir Avıdzba’yı temsilcisi olarak kabul etmeyen zihniyetler, her türlü provokasyonu yapabilirler. Sıkılmadan, Abhazya devleti ve temsilcisini kendi ayaklarına gelmelerini isterler.

 

Bu tür yaklaşımlar ancak ülkelerini aşiret gibi yönetme zihniyetinde olanlar ve buna tabi olanlar için geçerlidir.

 

Bugün T.C.yi yönetmeye çalışan zihniyet gibi. Sizlerde bu zihniyette iseniz, kusura bakmayın Abhazya Devleti Yöneticileri ve Abhaz Diasporası sizlerin bu yaklaşımınızı kabul edemez.   

abaza - gelmezsen gelme
siz gelmezsenizde zafer bayramını biz tc.de kutlamaya devam ederiz. abhazya sadece sizin değil diasporda yaşayan ve abhazyada yaşayan abhazlardan daha kalabalık olan abhazlarındır aynı zamanda.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.