RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Ekim 2012, Perşembe 00:23:50 tarihnde eklendi. 955 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Görüşmeleri Sürüyor

ABHAZYA, CENEVRE GÖRÜŞMELERİ BİÇİMİNİN DEĞİŞMESİ KONUSUNDA ISRARCI OLACAK
Cenevre Görüşmeleri Sürüyor 11/10/2012. İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Güney Kafkasya’da İstikrar ve Güvenliğin Sağlanması” görüşmelerinin XXI. Turu 11 Ekim’de başlıyor. Abhazya Cumhuriyeti adına Cenevre görüşmelerine Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba başkanlığında Dışişleri Bakan Danışmanı İnar Gitsba ve Abhazya Parlamentosu Dışişleri İlişkileri ve Vatandaşlık Hakları Komisyon Başkanı  Yuri Zuhba katılıyor.


Abhazya Dışişleri Bakanlığı tarafından 10 Ekim Çarşamba günü yayınlanan bildiride “Güvenlik ve istikrarın sağlanması için yapılacak olan çalışma gurubunda, Abhazya tarafı olarak, genel olarak görüşmelerde yaşanan çıkmaz ortamdan çıkılması ve Abhazya Cumhuriyeti ile Gürcistan Cumhuriyeti arasında yasal olarak bağlayıcı bir anlaşmanın sağlanması için bir dizi önlem paketi önereceğiz” açıklamasına yer verildi


Abhazya Dışişleri Bakanlığı Bildirisi “Birinci olarak Cenevre görüşmeleri formatının değiştirilmesi üzerinde ısrarcı olunacaktır. Olması gereken format katılımcıların uzman yapıda olmalarını gerektirmektedir, bizler için bugünkü durum uygun bir format olarak kabul edilmemektedir. Abhazya heyeti olarak ortamı eşit, güvenilir ve yapıcı bir biçime getirmek için resmi bir yapı içerisinde bulunacak ve taraflar arasında kuvvet kullanılmaması anlaşmasının yasal bir zemin üzerinde bağlayıcılığı sağlanmaya çalışılacaktır. Abhazya tarafı ayrıca bu konu hakkında ayrıntılı bir açıklamada bulunacaktır” konusuna yer verdi.


Abhazya Dışişleri Bakanlığı Bildirisi “Abhazya heyeti, sosyal ilişkiler konusu üzerinde oluşturulan çalışma gurubunda gündemin belirlenmesi adına öneride bulunacaktır. Bizler, Cenevre görüşmelerinin dışında, sosyal konuları görüşmek için aracı bulunmasını kesinlikle kabul edilemez olarak görüyoruz. Eş başkanlar bu konuya politik – diplomatik bir karakter oluşturulması için destek olmalıdırlar” vurgulamasına yer verildi.


Bütün bu açıklamalara ek olarak Abhazya Heyeti Başkanı Vyacheslav Chirikba Gürcistan’ın Abhazya’nın Gal Bölgesinde oluşturmuş olduğu terör ve sabotaj eylemleri hakkında özel bir bildiri yayınlayarak “Cenevre Görüşmeleri katılımcılarına, terör eylemleri hakkında ayrıntılı bir rapor sunulacak ve ayrıca Gürcistan yönetimine bağlı örgütler tarafından planlanarak yaşama geçirilen eylemlerin kanıtları ortaya çıkarılacak” açıklamasında bulundu.


Kaynak: www.apsnypress.info    
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.