RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Ekim 2012, Çarşamba 17:11:49 tarihnde eklendi. 786 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya-Nikaragua İşbirliği

ABHAZYA PARLAMENTOSU, ABHAZYA – NİKARAGUA DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASINI ONAYLADI
Abhazya-Nikaragua İşbirliği 10/10/2012 Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu, bugün 10 Ekim 2012 tarihinde açılan sonbahar döneminin ilk toplantısında “Abhazya Cumhuriyeti ve Nikaragua Cumhuriyeti Dostluk ve İşbirliği Anlaşması”nı onayladı.


Nikaragua Cumhuriyeti, Abhazya’nın bağımsızlığını 3 Eylül 2008 tarihinde tanıdı ve iki ülke arasında 10 Eylül 2009 tarihinden itibaren diplomatik ilişkiler kuruldu.


Abhazya Cumhuriyeti’nin 2. Devlet Başkanı Sergey Bagapş, Latin Amerika ülkelerine yapmış olduğu ilk resmi ziyareti sırasında, Nikaragua Devlet Başkanı ile 20 Temmuz 2010 Tarihinde iki ülke arasında karşılıklı dostluk ve işbirliği anlaşmaları imzaladı.


20 Temmuz 2010 Tarihinde imzalanan bu anlaşma, Abhazya Devlet başkanı tarafından Latin Amerika ülkeleri ile imzalanan ilk uluslar arası anlaşma olarak tarihe geçti. Daha önceleri Abhazya ve Latin Amerika ülkelerinden hiçbirisi ile anlaşma imzalanmadı.


Anlaşma, ülkelerin egemenlik hakları ve toprak bütünlüğü haklarına karşılıklı saygı temelinde dostluk ve işbirliği ilişkilerinin kurulmasını öngörüyor. Anlaşma gereğince, taraflar arasında ulusal yapılarına destek amacı ile ekonomik ve ticari ilişkilerin kurulması teyit ediliyor. Bilim, kültür, eğitim, turizm, spor, bankacılık, sağlık ve uluslar arası suç örgütleri ile mücadele alanlarında işbirliğinin kurulmasını öngörülüyor. Ayrıca iki ülke parlamentoları ve parlamenterleri arasındaki işbirliğinin de geliştirilmesi öngörülüyor.


Kaynak: www.apsnypress.info     
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.