RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Ekim 2012, Salı 20:43:22 tarihnde eklendi. 894 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lavrov’dan Net Açıklama

SERGEY LAVROV “ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN KADERLERİ HAKKINDA GÖRÜŞME OLMAZ”
Lavrov’dan Net Açıklama 09/10/2012. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Dimitri Sanakoev ile yapmış olduğu görüşmede “Rusya, Gürcistan ile Abhazya ve Güney Osetya’nın kaderleri hakkında görüşme hazırlığı içerisinde bulunmuyor. İki devletin bağımsızlıklarının tanınmasına evet denilmiştir. Gürcistan’ın da bütün diğer komşuları ile sürdürdüğü gibi Abhazya ve güney Osetya ile normal ilişkilerini sürdürmelidir” dedi.


Dimitri Sanakoev “Gürcistan ile olan ilişkilerin gelişimi yeni gelen yönetimin davranışına bağlıdır. Tsinval, Tiflis ile iyi ilişkiler kurmaya hazır ancak bu sadece bağımsızlığımızın tanınmasına bağlıdır” dedi.


Gürcistan yönetimi ise, Abhazya ve Güney Osetya’nın ülkelerinin bir parçası olduğunda ısrar ediyorlar. Bidzinı Ivanashvili’nin yapmış olduğu açıklamalarda Abhazya ile olan sınırda vize işlemlerinin kolaylaştırılması ve Gal Bölgesi’nde yaşayanların Gürcistan’ın komşu bölgelerine rahatça gidip gelebilmelerini sağlamak için istemlerini belirtiyor.


Gürcistan’ın bugünkü yasalarına göre Abhazya ve Güney Osetya, “İşgal Altındaki Toraklar” olarak adlandırılıyor. Eğer bir vatandaş Gürcistan toprakları içerisine girerse otomatik olarak sınırı ihlal etmiş kabul ediliyor, Abhazya ve Güney Osetya’dan giriş yapanlar Gürcü Sınır Muhafızları tarafından tutuklanıyor.


Mihail Saakaşvili, 2008 yılından bu yana yapmış olduğu açıklamalarda Abhazya ve Güney Osetya’nın, Gürcistan’ın reform ve istikrar çalışmalarını engellediğini ve bunun ortadan kalkması için yeni bir askeri operasyon yapılmasının şart olduğunu söylüyordu. Bundan dolayıdır ki, Abhazya’nın ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarından vazgeçerek, Birleşik Gürcistan’ın gerçekleştirilmesini iddia ediyorlar. Ancak bunun şimdiye kadar oluşamadığı da bir gerçek.            


Kaynak: http://top.rbc.ru/politics/09/10/2012/673429.shtml
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.