RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 09:55:48 tarihnde eklendi. 689 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan'ın savaş açacağı belirtiliyor

GÜRCİSTAN'IN BİR KAÇ GÜN İÇERİSİNDE ABHAZYA'YA KARŞI SAVAŞ AÇACAĞI BELİRTİLİYOR
Gürcistan'ın savaş açacağı belirtiliyor 04/05/2008.Abhazya'ya gelen yeni Rus Barış Gücü Kuvvetleri. Abhazya cumhuriyeti'nin Oçamçıra bölgesindeki karargahlarına yerleştiler ve sınır bölgesindeki görev bölgesinde çalışmalarına başladılar.

Geçtiğimiz haftalarda Abhazya semalarında uçan insansız casus uçağının Abhazya Silahlı Kuvveteleri tarafından düşürülmesinden sonra bölgede gerginleşen ortamın sakinleştirilmesi amacı ile bölgede bulunana Rus Barış Gücü Kuvvetleri sayısı 1994 yılında yapılan anlaşma gereğince 3.000 kişiye kadar çıkartılmıştı.

Akşamleyin Tiflis'te görev yapan ITAR-TASS ve Rusya Basın Ajanslarının bidirdiğine göre, Rus Barış gücü Kuvvetlerinden Gürcistan, Abazya'ya karşı 1-2 gün içerisinde askeri operasyon planlıyor bilgisini aldılar. Buna bağlı olarak, Abhazya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, teyakkuz durumuna getirildi.   

Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, bu tür haberlerin provokasyon niteliği taşıdığını belirterek, böyle bir hazırlıklarının olmadığını söylediler.

Konu hakkında bilgi veren kaynaklar, savaşın bir kaç noktadan ve deniz tarafından başlatılacağını bildirdiler. Savaşın başlatılcağı noktalardan olan Yukarı Kodor Bölgesinde bulunan Gürcistan Silahlı kuvvetleri sayısı 3.000 kişiyi buldu.

Bilgi kaynakları, Tiflis'te büyükelçilikleri bulunan ülkelerin gelişmelere bağlı olarak Tiflis'i terketmeye başladıklarını belirtiyorlar.

kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.