RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Ekim 2012, Perşembe 09:28:08 tarihnde eklendi. 1547 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’da Ivanishvili Dönemi

ABHAZYA, IVANİSHVİLİ’DEN BARIŞ ANLAŞMASI İMZALAMASINI BEKLİYOR
Gürcistan’da Ivanishvili Dönemi 04/10/2012. Abhazya Cumhuriyeti Parlamaentosu Başkan Vekili Emma Gamisonia, Gürcistan’da yapılan parlamento seçimlerini kazanan muhalefet partisi lideri Bidzina Ivanishvili ile ilgili olarak REGNUM Haber Ajansı’na yaptığı yorumda muhalefetin Gürcistan’daki parlamentoda elde etmiş olduğu zaferin Abhazya ile ilgili olarak herhangi bir değişikliğin olacağı anlamına gelmeyeceğini belirterek “Abhazlar ve Osetler ile ilişkiye girmek için daha fazla sıcak ilgi ve sevgi davranışı göstermeleri gerekir” dedi.


Emma Gamisonia “Abhazya, artık Gürcistan’da yaşanan politik oyunlara alıştı. Saakaşvili’de iktidarda bulunduğunda, başlangıçta bizlere karşı kin ve nefret söylemlerini sundu, şimdi ise sevgi sunuyor. Başlangıç olarak harekete sözler ile değil, siyasal adım ile başlamak gerekir. Eğer, saldırmazlık anlaşması imzalanır ise o zaman Gürcistan ile her türlü koşulda görüşülebilir ve bizler daha sonradan orada olabilecek değişiklikleri konuşabiliriz” dedi.


Abhaz Siyaset Bilimcisi ve Politikacı Irina Agırba, Gürcistan’da yaşanan iktidar değişikliğinin Abhazya ile ilgili olarak fazla bir değişiklik olabileceğini görmediğini belirterek “Abhazya ve Gürcistan arasında ki ilişkilerin eşit ortamda geliştirilebilmesi için en önemli koşulun saldırmazlık anlaşmasının imzalanmasıdır. Zaman bizlere yeni iktidarın bu konuda nasıl davranacağını bizlere gösterecektir” dedi.


Irina Agırba “Gürcistan’da yeni devlet yapılanması oluşturuluyor, düşünceme göre, başlangıçta otoriteler arasında sorun olabilir, istikrarsız bir ortam oluşabilir. Parlamenter cumhuriyet biçiminde çalışmaya başlanılmasının Gürcistan devleti ve toplumunda olgunluk ile karşılanılması konusunda şüpheler bulunmaktadır, partiler ve seçmen blokları arasında daha önceden bu tür sıkıntılar yaşanmıştır, devlet yönetimi otoriter yapısından vazgeçerek olumlu bir adım atabilir. Ancak devlet yönetiminde her zaman olduğu gibi bu tür öngörülemeyen eylemler olabilir” dedi.


Irina Agırba “Saakaşvili ve Ivanishvili’nin kişilik yapılarında herhangi bir farklılık göremiyorum. Gürcistan’daki cezaevlerinde yaşanan olaylar ile ilgili olarak muhalefette aynı biçimde oynamıştır. Ancak, Saakaşvili’nin bu gelişmeye karşı uzun süreden beri hoşnutsuzluğunun bulunduğu bir gerçektir, bu seçimlerde neler olduğu ve nasıl gerçekleştiği hakkında herhangi bir zaman koşulunda bunlar ortaya çıkabilir” dedi.


Irina Agırba “Gürcistan’da yaşanan her türlü değişim batının yaratmış olduğu projelerdir. Ve ben bugün için gelişimlerde Rusya’nın etkisinin olduğunu sanmıyorum. Eğer Gürcistan’daki politik güçler arasında Rusya yanlısı olanlar varsa da, bunların Gürcistan toplumunda önemli bir etkilerinin olduğunu düşünmüyorum” dedi.


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1577481.html#ixzz28IqzjyAY
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
sakaryalı - barışa az kaldı
artık barış zamanı. rus yanlısı iktidarlar çizilecek barış yolunda kol kola ilerlerler. kutlarım seçim sonuçlarını
Abaza - Yaşasın Ivanishvili
Gürcistan seçimlerini kazanan Ivanı kutluyorum. Abhazya ve Gürcistan arasındaki sorunların çözüleceğine barış sağlanacağına daha fazla inanıyorum.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.